PersecutiiPoliticStiri

Camera Reprezentanţilor aprobă rezoluţia lui Youcef Nadarkhani

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat joi o rezoluţie care condamnă Iranul pentru încarcerarea pastorului Youcef Nadarkhani, în timp ce se cerea eliberarea lui imediată.

 Rezoluţia a trecut cu 417-1 voturi. Rep. Lois Capps (D-Calif) a fost singurul reprezentant care a votat împotriva rezoluţiei, deşi ea mai târziu a confirmat că a votat în mod accidental “nu”. Secretarul de presă al lui Lois Capps, Ashley Schapitl, a informat Christian Post despre greşeală şi a furnizat un video pe Youtube care documentează adresarea lui Lois Capps Camerei Reprezentanţilor, în care ea îşi recunoaşte greşeala şi cere  aprobarea H. Res. 556 ca votul să fie înregistrat. Înregistrarea votării, oricum, nu poate fi schimbată.

 Rezoluţia, intitulată H. Res. 556, a fost introdusă de către Rep. Joseph Pitts (R-Pa.) în 17 februarie. Documentul de 3 pagini, iniţial susţinut de şapte membri ai Congresului, citează că SUA”condamnă Guvernul iranian pentru continuarea persecuţiei, închisoarea şi condamnarea lui Youcef Nadarkhani acuzat de apostazie.”

 De asemenea, citează încălcarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului şi Pactul Internaţional privind Drepturile Politice şi Civile, şi în continuare susţine că Iran încalcă propria Constituţie, care promite libertatea de religie.

 De la introducerea sa, rezoluţia a câştigat 61 co-sponsori.

 Centrul American pentru Lege şi Justiţie (ACLJ) a afirmat joi, într-o declaraţie, că rezoluţia trimite “un mesaj puternic că drepturile omului şi libertatea religioasă transcend diferenţele politice şi religioase.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button