Campanii

Libraria Maranatha sustine educatia antidrog in scoli

nu_drogurilorPe langa sustinerea cazurilor umanitare si actiunilor de misiune crestina, Libraria Maranatha isi extinde sustinerea spre proiecte de educatie antidrog in scoli, pentru copii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani. Campania antidrog prin arta – Doza de Viata editia 2015 – este realizata in cadrul Fundatiei Crestine de Ajutorare Cluj si se desfasoara in parteneriat cu Scoala Generala „Constantin Brancusi”, in colaborare cu prof. Andreea Marculescu.

Editia I a concursului de povesti antidrog, scrise de copii pentru copii – Doza de Viata – si-a desemnat castigatorii in luna Martie 2015. Din cele treisprezece povesti inscrise in concurs, sapte au fost desemnate ca fiind castigatoare. Premiile oferite au constat in DVD-uri cu povestile ,,Eroilor Luminii” sub forma de animatii, oferite de Libraria Maranatha (www.librariamaranatha.ro).

Pe locul I s-a clasat povestea elevei Sara Pongrac, clasa a VIII-a, intitulata „Războiul străzii”, o poveste despre un soldat care, intors din Afganistan nu-si mai regaseste casa si familia. El isi duce traiul cersind pe stra zi. Viata lui ia o turnura pozitiva prin intalnirea cu o fetita de 13 ani, pe care mai tarziu o va adopta, oferindu-i un camin

Pe locul II este povestea Deliei Susca, din clasa a VI-a – Binele învinge răul – povestea unei tinere care este pacalita la o petrecere cu colegii si devine consumatoare de substante. Ea fuge de acasa, se izbeste de diferite probleme legate de viata pe strazi si este salvata in final chiar de mama ei, care, dupa disparitia fiicei, se dedica salvarii tinerilor dependenti de substante.

Locul III este atribuit povestii Mariei Hodrea, din clasa a VI-a, cu acelasi titlu – Binele învinge răul – povestea unui copil abandonat de o mama (posibil consumatoare), crescut de maicute intr-un orfelinat, care sub impactul vizitei in orfelinat al unei scriitoare, devine un tanar psiholog cu o viata si o familie perfect normale.

Juriul a fost alcatuit din profesori de limba romana din Scoala „Constantin Brancusi” si Liceul „Apaczai Csere Janos”.

Participantii la concurs au fost elevi din clasele V-VIII ai Scolii Generale „Constantin Brancusi”. Au fost evaluate: scriitura, originalitatea, credibilitatea personajelor si a povestii, conturarea personajelor, incadrarea la cerintele concursului.

Cele 13 lucrari inscrise la concurs sunt tot atatea doze de viata si de optimism, viziuni ale copiilor despre lumea inconjura toare, despre riscurile si oportunitatile ei, dar mai ales despre cum binele invinge raul.

Pe langa informatiile pe care le primesc despre pericolul pe care il reprezinta substantele care dau dependent a, copiii au ocazia sa isi intareasca factorii de protectie prin arta, mai exact prin teatru de animatie si actul de creatie pe care acesta il implica – de la nasterea povestii pana la punerea in scena a acesteia.

Prin acest tip de arta, copiii isi dezvolta diferite abilitati: de creatie, de interpretare si exprimare artistica, de relationare, respectiv au ocazia de a lucra in echipa, iar prin povestile create si discutiile pe marginea lor, copiii invata despre principii, valori si alegeri sanatoase.

Cu respect,
Libraria Maranatha
www.librariamaranatha.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button