ExterneStiri

Un alt atac asupra bisericilor din Nigeria

Potrivit poliţiei, câţiva oameni înarmaţi au tras asupra unui grup de studiu biblic al Bisericii „Deeper Life” din central Nigeriei, luni, omorând cel puţin 19 oameni- inclusiv pastorul-  şi rănindu-i pe alţii. După câteva ore, bombardierele au lovit o şcoală generală din Lokoja, capitala statului Kogi. De asemenea, a venit un alt raport neconfirmat al mediei despre o altă bombă descoperită la Biserica „Revival”, în aceeaşi zonă.

Atacurile se potrivesc stilului lui Boko Haram, o sectă islamistă radicală, al cărei nume se traduce “Educaţia vestică înseamnă sacrilegiu” .  Aceasta este responsabilă pentru mai mult de 660 de omucideri numai in anul acesta în Nigeria, cele mai multe dintre ele în rândul bisericilor.

Pentru pregătirea acestui articol, directorul Christian Aid Mission din Africa, Rae Burnett, a vorbit cu conducătorul agenţiei misionare pe care o sprijinesc pentru a întreba despre ultimul incident. Acesta a răspuns că există mai multă violenţă decât ceea ce se raportează prin media din când în când.

Nivelele de tensiune ating cote maxime. “Cu toţii se tem,”- explică Burnett- “ Creştinii şi necreştinii, pentru că poţi fi în locul nepotrivit, la timpul nepotrivit. Nu numai bisericile sunt atacate.”

Boko Haram are o singură ţintă: să refacă Nigeria ca stat islamic, să instaureze legea Sharia şi să elimine populaţia creştină. Deşi Statele Unite au sancţionat 3 lideri ai grupului, ei par neatinşi. De fapt, “Numai săptămâna trecută l-au ameninţat pe preşedinte şi l-au forţat să se convertească la islam şi să conducă sub Sharia.”

Atacurile au deschis uşile pentru vestirea Evangheliei, dar, de asemenea, au adus probleme. Cu toate acestea, declară Burnett, “Aceşti misionari sunt  mult mai dedicaţi în a-şi dărui fiecare fărâmă de viaţă pentru Evanghelia Domnului Isus, aşa că nu sunt deloc intimidaţi.”

Christian Aid Mission i-a ajutat să cumpere pământ pentru o clădire nouă, dar  apoi fondurile au secat. Partenerii raportează că peste 50 de pastori şi de lideri misionari au murit deja în mâinile lui Boko Haram. Burnett spune: „Acest lucru este crucial pentru ei. Ei se găsesc într-un pericol real acolo unde sunt acum. Niciun misionar nu a părăsit câmpul şi locul lor de slujire.”

Christian Aid vrea să-şi ajute acest partener înmulţind cât de mult cei 35.000 de dolari necesari, pentru a începe construcţia pe un teren mai sigur în Abuja.

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button