Familie

Stabilirea cu precizie dacӑ tinerii ȋndeplinesc condițiile pentru cӑsӑtorie

Trӑim ȋntr-o societate ȋn care imoralitatea crește pe zi ce trece, și tot mai mulți tineri și adolescenți sunt captați de plӑcerile de o clipӑ ale acestor relații murdare. Este adevӑrat, relațiile extramaritale dintre tineri și adolescenți oferӑ o plӑcere de o clipӑ, ca apoi o viațӑ ȋntreagӑ sӑ aibӑ un gust amar ȋn sufletul tӑu. Deoarece aceste probleme de naturӑ moralӑ amenințӑ și preseazӑ tot mai mult comunitatea creștinӑ, vom discuta ȋn urmӑtoarele rânduri despre condițiile pe care ar trebui sӑ le ia ȋn calcul tinerii despre trecutul partenerului și cum sӑ depӑșeascӑ barierele acestea.

Bibila afirmӑ și spune cu tӑrie cӑci o viatӑ de cӑsӑtorie trebuie înființatӑ ȋntr-un cadru al sfințeniei și al unei vieți curate. De asemenea, Biblia susține cu tӑrie importanța sinceritӑții partenerilor cu privire la trecutul acestora. Aflarea lipsei de puritate ȋn trecut a rupt ani de-a rândul multe logodne, iar acest fapt ȋn Vechiul Testament, dacӑ era descoperit, cel aflat ȋn cauzӑ primea pedeapsa cu moartea fiind ucis cu pietre (Deuteronom 22:20,21). Nu vom afirma cӑ dacӑ o persoanӑ are un trecut imoral, iar ȋn momentul de fațӑ este predat Domnului, ȋi este exclus dreptul de cӑsӑtorie, dar este un factor ce ȋi va ȋndemna poate pe unii dintre tineri sӑ renunțe la ȋnaintarea unei asemenea prietenii, dacӑ a descoperit cӑ partenerul de sex opus s-a confruntat cu astfel de relații.

Dumnezeu este bun și drept și oferӑ oricui pӑcӑtos iertare și salvare, ȋnsӑ mulți aprobӑ ideea care spune “iartӑ și uitӑ” sau “Dacӑ Dumnezeu iartӑ, creștinii de ce sӑ discute trecutul cuiva, atâta vreme cât Dumnezeu a iertat?”. Sӑ ne reamintim cӑ și David a pӑcӑtuit și Dumnezeu l-a iertat, ȋnsӑ pӑcatul sӑvârşit de el, l-a urmat toatӑ viața. Dumnezeu te va ierta dacӑ te smerești și cu o inimӑ sincerӑ te cӑiești de trecutul tӑu mizerabil, ȋnsӑ cu toate cӑ iertarea este asiguratӑ, sӑ nu uitӑm cӑ pӑcatele tale ȋncӑ te vor urma și vei avea de suferit de pe urma lor.

Orice alt pӑcat sӑvârșit de om este ȋn afara trupului lui, dar Biblia spune “Nu știti cӑ cine se lipește de o curvӑ, este un singur trup cu ea? Cӑci este zis: Cei doi se vor face un singur trup” (1 Corinteni 6:16); acesta este un pӑcat sӑvârșit asupra trupului tӑu, despre care ȋn altӑ parte Dumnezeu spune cӑci trupurile voastre sunt temple ale Duhului cel Sfânt. Apostolul Pavel ȋntӑrește aceastӑ afirmație și spune cu alte cuvinte: “Voi lua eu templele lui Dumnezeu și le voi da unei curve? Nicidecum.”

Mulți dintre cei care trecutul lor este murdar, sunt atât de legați de trecut și sunt atât de frӑmântați, ȋncât pentru ei celibatul ar fi cel mai recomandat.

Tinerii care au avut un trecut imoral, trebuie sӑ discute problema aceasta ȋnainte de cӑsӑtorie ȋntre ei, iar dacӑ Dumnezeu a lӑsat iertare trebuie sӑ vӑ asigurați cӑ trecutul vostru nu vӑ va afecta cӑsӑtoria. Dacӑ ȋncӑ nu ai reușit sӑ treci peste barierele acestea și simți cӑ pӑcatul ȋncӑ te mai preseazӑ, dӑ-mi voie sӑ-ți spun cӑci cӑsӑtoria nu este o cetate de salvare și de uitare a trecutului. Dacӑ problema aceasta nu este rezolvatӑ ȋnainte de cӑsӑtorie, și vei intra cu ea nerezolvatӑ ȋn familia pe care vrei sӑ o ȋnființezi, problema nu se va estompa, ci din contră rana aceasta se va mӑri și te va afecta nu numai pe tine, dar și ȋntreaga ta familie.

Permite-mi ȋn ȋncheiere, drag cititorule, sӑ ȋți adresez o ȋntrebare la care sӑ ȋți rӑspunzi singur: “Care va fi reacția partenerului când va afla el singur mai târziu despre astfel de relații?”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Frumos articol si ma bucur ca ai avut curajul sa vorbesti despre aceasta tema pe care multi o evita.Sa stii totusi ca tinerii nu au intreaga vina.In primul rand ei trebuie invatati acasa de parintii lor care sunt cu adevarat pocaiti,apoi la adunare ei trebuie sa primeasca o invatatura sanatoasa.

    Ei trebuie constientizati ca nu este bine sa aiba preieten/a, trebuie sa stie ca de la tinutul de mana si de la imbratisari, sunt doar pasi pana la curvia in trup.Trebuie o persoana care in frica de Dumnezeu sa le vorbeasca si sa-i invete.Dar sunt prea putini invatatori.Pe de alta parte nici o relatie care dureaza mult nu este buna.Funia impletita in trei nu se rupe;daca tinerii il vor lasa pe Dumnezeu intre ei ca EL sa lucreze, casatoria aceea va fi cu adevarat binecuvantata, pentru ca ceea ce lucreaza Dumnezeu dainuieste.

    Daca de parintii lor credinciosi si de predicatori nu vor asculta si vor cadea in acest pacat isi vor lua pedeapsa pentru pacatul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button