ArticoleDevotionale

Când te raportezi la lume, ești un nimeni, dar când vii la Dumnezeu ești cineva!

Nu întotdeauna când te critică unii înseamnă că eşti pe calea greşită, aşa cum nu întotdeauna când eşti apreciat de alţii, nu înseamnă că eşti pe calea bună. Uneori merg până acolo încât cred că atunci când îmi merge bine şi toată lumea mă laudă, înseamnă că ceva e în neregulă cu mine şi deciziile pe care le fac. Şi Isus a zis: „Cine s-a atins de Mine?” Fiindcă toţi tăgăduiau, Petru şi cei ce erau cu El au zis: „Învăţătorule, noroadele Te împresoară şi Te îmbulzesc, şi mai întrebi: „Cine s-a atins de Mine”? Dar Isus a răspuns: „S-a atins cineva de Mine, căci am simţit că a ieşit din Mine o putere.”  ( Luca 8 ) David nu s-a uitat la cât de înalt e Goliat, nu s-a uitat la cel care îl atacă, ci s-a uitat la Cine îl apără de Goliat!

Cu siguranţă că dacă ai avut răbdare să citeşti până la fraza aceasta, atunci înseamnă că te confrunţi cu vreun „Goliat” în viaţa ta. Cu siguranţă ceva nu îţi merge bine, poate la serviciu, sau poate ai rămas fără serviciu, poate ai probleme în familie sau poate eşti dator cuiva cu vreo sumă mare de bani, sau poate ai vreo problemă la care nici să ai toată puterea, nu ai şti cum s-o rezolvi. S-ar putea ca problemele tale să nu fie aşa de mari pe cât le vezi tu de mari. Dar totuşi, problemele există.

Regatul lui Israel s-a confruntat cu o problemă, cu o ameninţare teribilă atunci când armata filistenilor a mărşăluit la graniţele sale. În fruntea invadatorilor se afla Goliat, un războinic gigant. Goliat vine cu o provocare: el se va lupta cu un războinic israelit într-o singura luptă, iar poporul celui ce va pierde va fi luat in sclavie. Timp de patruzeci de zile Goliat repetă provocarea, însă nimeni nu se încumetă să îi ţina piept. În final, un băiat face pasul înainte, şi anume David – un ciobănaş care nu are ca arme decât o praştie. Dar mai are ceva, ceva mai mare decât Goliat, şi anume credinţa într-un Dumnezeu real care îşi ţine promisiunile. David nu s-a uitat la cât de înalt era Goliat, ci la cât de mare este Dumnezeu.

Dar cum a reuşit David să ajungă din cioban un erou? La început, David a mers la război ca să ducă nişte grâu prăjit, pâini şi caşuri de brânză. El era păstor la oi. Dis-de-dimineaţă, lasă oile păzite de un paznic şi pleacă la fraţii săi. Pe când vorbea cu fraţii săi, filisteanul din Gad, Goliat, batjocorea pe Dumnezeul lui Israel, iar David l-a auzit. David i-a spus lui Saul că vrea să lupte cu Goliat. Saul a acceptat şi i-a dat hainele lui, i-a dat un coif de aramă şi l-a îmbrăcat cu o platoşă. David a refuzat să le poarte, deoarece nu era obişnuit cu ele. David şi -a luat toiagul în mână şi a ales din pârâu 5 pietre netede şi le-a pus în traista lui de păstor. Apoi, cu praştia în mână, a înaintat împotriva filisteanului. Filisteanul s-a apropiat puţin de David. David a spus că Goliat vine cu sabia şi suliţa, dar David vine cu Domnul. David a adăugat că Domnul îl va da pe Goliat în mâinile lui. A vârât mâna în traistă, a luat o piatră, a pus-o în praştie, l-a lovit în frunte pe Goliat şi l-a omorât.

David nu s-a lăsat intimidat nici măcar de unii din poporul lui, care nu au avut încredere în el. David a ştiut că Dumnezeu îi va da biruinţa. Dacă aş fi fost eu în locul lui David, probabil că m-aş fi aşteptat ca poporul să mă susţină, din moment ce sunt singurul care se încumetă să se lupte cu un aşa uriaş. Dar David nu s-a lăsat, chiar dacă a avut parte şi de critici. David nu s-a uitat decât la Dumnezeu.

Uneori când avem vreo problemă, vreo nevoie, tindem să luăm imediat telefonul în mână, să căutăm şi să tot căutăm prin agendă, doar-doar găsim pe cineva care ne-ar putea ajuta. Sigur că Dumnezeu lucrează prin oameni, dar ar fi bine ca atunci când eşti ajuns la limită, de nu ai pe nimeni lângă tine, să cauţi rugăciunea.

„Pentru unii rugăciunea este volanul, pentru alţii – roata de rezervă.” Corrie Ten Boom

Să nu te îndoieşti de Dumnezeu nicicând şi să nu ai impresia că El râde sau dispreţuieşte necazurile tale. Ai răbdare dacă ţi se cere asta, dar nu te teme. Să fii sigur că dacă nimeni nu mai crede în tine, Dumnezeu e cel care te ridică; când nu mai e nimeni care să aibă vreme pentru tine, El e mereu prezent; când nu mai e nimeni care să te vadă, El e cel care te priveşte, şi când nimeni nu îşi va mai aduce aminte de tine, Dumnezeu e cel care te iubeşte. Poţi greşi de multe ori şi te poţi înşela, poţi chiar să ai planuri nepotrivite pentru tine sau cei din jur, dar când Îl cauţi pe Dumnezeu şi cauţi să trăieşti după Biblie, e imposibil să nu ai o biruinţă în final…imposibil să nu te aştepte la final ceva bun.

Eu mi-am propus ca, de fiecare dată când apar probleme, să mă gândesc că mai sunt oameni care suferă şi să încerc să încurajez pe cineva. Dacă te-am încurajat prin mesajul acesta, şi sper că am reuşit asta, atunci te îndemn să faci la fel cu ceilalţi.

Şi încă ceva…. Dacă nu ai încă în viaţa ta pe Dumnezeu, caută să Îl ai şi să Îl cunoşti. Vei fi uimit!

Ionela Băloi

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button