ArticoleEditoriale

Prietenul adevărat iubeşte oricând

Dumnezeu ne-a creat în aşa fel încât să avem nevoie unul de celălat. Să fim mădulare unii altora. Prietenia este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care Dumnezeu ni le-a dăruit. Din păcate, noi nu ştim întotdeauna să iubim oricând pe cel de lângă noi. De cele mai multe ori ne iubim prietenul condiţionat. Nu-l înţelegem atunci când are o zi mai proastă şi nu suntem dispuşi să ajungem în nenorocire ca un frate pentru el. În viaţa noastră vom da de mulţi oameni, unii vor rămâne toată viaţa, dar cei mai mulţi vor pleca. Şi ne vor lăsa o amintire, plăcută sau neplăcută în inima noastră.

Dar noi ce amintire le vom lăsa lor? Ce va spune istoria despre noi? Vezi tu, noi avem nevoie de prieteni în viaţa noastră. Un prieten adevărat nu-l cunoşti în zilele cu soare, ci în cele cu furtună. El rămâne lângă tine când toţi ceilalţi pleacă. El plânge şi râde împreună cu tine. Nu te lasă să faci vreo prostie… singur! În zilele noastre nu se mai prea găsesc prieteni adevăraţi. Cei mai mulţi ne vor răni şi dezamăgi. Trebuie să învăţăm să nu punem prea mult suflet.

Să nu uităm că oricât de prieten adevărat ne-ar fi orice om, el nu se poate compara cu Prietenul Adevărat. Lui nu-i poţi spune cele mai intime gânduri ale tale, lui nu i te poţi destănui atât de uşor cum i te destănui lui Isus. Uneori noi, oamenii, cerem prietenilor noştri de carne să-L înlocuiască pe Isus. Pretindem de la ei lucruri pe care nu vor putea niciodată să ni le dea, nici ei şi nici nimeni altcineva. Doar Isus poate umple golurile neumplute ale inimii noastre şi doar El ne poate satisface cele mai profunde sentimente! Când vom înţelege acest lucru, ne vom putea bucura de relaţii sănătoase şi adevărate cu cei din jurul nostru. Când Isus este la baza fiecărui domeniu al vieţii tale, toate lucrurile se adaugă pe deasupra.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button