BisericaStiri

Siria: Lider bisericesc martirizat

Creştinii sirieni l-au aclamat ca martir pe un lider bisericesc, în vârstă de 30 ani, care a fost împuşcat mortal în timp ce se grăbea să ajute un enoriaş rănit în mijlocul conflictului dur din Hama. Basilios Nassar a fost împuşcat în piept şi în braţul drept de către rebelii antiguvernamentali miercurea trecută (25 ianuarie) în timp ce oferea asistenţă medicală omului care, de asemenea, a fost împuşcat.

Un alt lider bisericesc, care era cu Basilios, l-a târât într-o clădire din apropiere în încercarea de a-i salva viaţa. Dar sângera greu şi a murise în 30 de minute.

Basilios, care a condus biserica din satul natal Kfarbaham, lângă Hama, a primit un telefon prin care i se cerea să ajute un enoriaş care fusese rănit în apropierea Jarajimei. Era a doua zi a conflictului dur dintre trupele guvernamentale şi rebeli în Hama.

Basilios a fost ordinat după ce primise certificatul de masterat în teologie din partea Universităţii Balamand din Liban. Basilios, care era cunoscut sub numele ”Mazin”, a fost, de asemenea, profesor de muzică bizantină la şcoala pe care a fondat-o.

Aproape 100 creştini au fost ucişi în Siria de la tulburările antiguvernamentale care au început în urmă cu 11 luni. Comunitatea a fost asaltată de o serie de răpiri; copiii erau victimele răpitorilor care, dacă nu primeau răscumpărarea cerută, ucideau victima.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button