ExterneStiri

Implanturi contraceptive la fete de 13 – 14 ani ȋn școli fӑrӑ aprobarea pӑrinților

Cel puţin nouă şcoli din Southampton au participat la un sistem al noului guvern, care permite fetelor tinere de 13 ani sӑ primeascӑ implanturi contraceptive de la şcoală, fără cunoştinţa sau consimţământul părinţilor lor. Sistemul, condus de NHS Solent, a fost introdus ca parte a unei strategii mai largi pentru a încerca să reducă din Marea Britanie creşterea ratelor la adolescentele ȋnsӑrcinate, şi implică montarea unui dispozitiv de 4 cm în partea superioară a braţului, care eliberează hormoni pentru a opri sarcina. Este raportat că cel puţin 1700 de fete de 13-14 ani au primit implanturi de anul trecut.
Cu toate acestea, unii părinţi sunt indignaţi după ce au descoperit că fetele lor au fost supuse procedurii fără ştirea lor, iar profesorilor le este interzisӑ obţinerea aprobării părintească ca urmare a normelor privind „confidenţialitatea pacientului”.
Un părinte, care a luat la cunoștințӑ că fiica ei de 13 ani a primit implantul, a declarat: „Acesta este un pas prea departe. Pentru a efectua o procedură chirurgicalӑ minorilor pe motive de şcoală, fără ca părinţii sӑ fie conștienți, este un punct de vedere moral greșit. Am vorbit cu o mulţime de părinţi la şcoală şi au fost îngroziţi să afle cӑ acest lucru se întâmplă. Ca pӑrinți noi dorim protejarea copiilor noştri şi cred că aceste drepturi ne-au fost luate. ”
Cu toate acestea, sistemul de implanturi a fost foarte dur criticat de militanții care cred cӑ acest lucru va ȋncuraja și mai mult relațiile sexuale ȋn rândul tinerilor.

Norman Wells, director la Family Education Trust, a declarat: “Schemele  acestea ȋi conduc inevitabil pe bӑieți sӑ punӑ presiune asupra fetelor ca sӑ ȋntreținӑ relații sexuale”.

Cei de la Family Education Trust au prezentat o serie de efecte negative pe care le au aceste implanturi, iar rata adolescentelor ȋnsӑrcinate va creşte mai mult. Acum adolescentele sunt îndemnate sӑ ȋntreținӑ mai mult relații sexuale, având aceste implanturi, și nu se mai confruntӑ cu jena, deoarece pot merge sӑ vadӑ un medic și totul este confidențial, astfel pӑrinții nu au nevoie sӑ știe aceste lucruri.

De asemenea, pӑrinții ȋși trimit copiii la școalӑ pentru a primi o educație bunӑ, nu sӑ fie manipulați de cӑtre lucrӑtorii din domeniul sӑnӑtӑții, care le dau contraceptive copiilor pe la spate, iar autoritӑțile de sӑnӑtate ar trebui sӑ caute modalitӑți de descurajare a tinerilor care au implicare ȋn activitatea sexuală.

Andrea Minichiello Williams, CEO al Christian Concern, a declarat: „Copiii fac parte din părinţii lor, nu din stat. Părinţii au dreptul de a creşte copiii lor în conformitate cu valorile lor religioase şi morale, iar această mutare încalcă acest principiu. Marea Britanie are în prezent cea mai mare ratӑ a sarcinii la adolescente în Europa şi rate extrem de ridicate de boli cu transmitere sexualӑ. Acest nou sistem va pune sănătatea copiilor la risc, prin încurajarea promiscuitӑții, cu toate riscurile aferente. Copiii au nevoie să fie învăţaţi cu privire la beneficiile de abstinenţӑ pânӑ la cӑsӑtorie.”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button