Devotionale

Mesaj special pentru tine

Simt nevoia să-ţi scriu despre speranţă şi aş vrea să te încurajez. Nu te teme de nimic, dragule cititor. Ştiu că în viaţă vin unele gânduri care te îndeamnă înspre frământare şi care vor să-ţi ia pacea. De ce atunci să le îngădui să se cuibărească în capul tău? Lasă-le doar să zboare deasupra capului tău, dar nu  le lăsa să-şi fac cuib în părul tău. Ori s-ar putea să nu le mai scoţi niciodată de acolo. De prea multe ori ţi s-a spus că visul tău este nebunesc. Că aşteptările tale sunt prea mari. Cine ţi-a dat aripi ca să zbori atunci? Cine ţi-a mărit aşteptările? Nimeni altul decât Dumnezeu, scumpul tău Tată care vrea doar ce-i mai bun pentru tine. Niciodată nu te mulţumi cu nimic mai puţin decât cu ceea ce a plănuit Dumnezeu pentru tine. El vrea ce-i mai bun pentru viaţa ta! Aşa mi-a vorbit mie Domnul, iar astăzi îţi vorbeşte şi ţie. Râde de ziua de mâine.

Oamenii te-au dezamăgit de atâtea ori… te-au înjunghiat pe la spate şi te-au bârfit până n-au mai avut ce să inventeze despre tine. Ştiu că ai fost rănit şi că nu ai mai ştiut în cine să te încrezi. Nu pot pretinde că-ţi înţeleg durerea, nu am cum să o cunosc. Dar am trecut şi eu pe acolo. Fiecare om a fost rănit şi dezamăgit de om la un moment dat. Poate chiar şi tu ai dezamăgit pe alţii, şi chiar şi eu. Face parte din viaţă. Dar trebuie să înveţi o lecţie din toate evenimentele din viaţa ta. Iar apoi trebuie să mergi înainte, cu încredere şi cu nădejde. Totul lucrează înspre binele tău, ai uitat? 🙂

Inima ta sau bucăţelele ce au mai rămas din ea? Despre ce vrei să-ţi mai scriu? Ai ştiut că există Cineva care ţi le  poate lipi la un loc, aşa cum era altădată? El a promis că îţi va da o inimă nouă (Ezechiel 32-36). Inima ta fragilă a plâns de multe ori în taină, a fost singură şi nu a avut cui să-i spună durerea. În faţa cui să-şi verse focul ei, dacă nimeni nu era interesat s-o asculte? Oh, dar mai era Cineva acolo. Era El, doar Isus. Tânjea să-ţi mângâie durerea şi să-ţi spună că dragostea Sa nu şi-a pierdut puterea. Doar că, nu prea ai vrut să asculţi de El. Sau ai vrut, dar nu ai ştiut cum s-o faci?

Rugăciunea mea este ca tu să crezi în promisiunile lui Dumnezeu pe care ţi le-a şoptit în taină. Cuvinte pline de farmec care nu au avut nevoie să le fie dat glas. Ele clocoteau deja în inimă. Te rog, crede! Crede că El încă mai vrea să lucreze pentru tine. Speră! El are un plan minunat pentru viaţa ta. Tot ceea ce ştiu este că Dumnezeu stă cu mâinile întinse, pregătit să-ţi şoptească despre gândurile de pace pe care le are cu privire la viaţa ta. Nu ştiu, tu crezi măcar în El? Dacă da, crede! Din toată inima! Căci El vrea să viseze, special pentru tine.

Show More

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button