Articole

Ce este teama ?

Teama, un dușman ascuns, atacӑ oamenii de orice vârstӑ, rasӑ și cu orice fel de viațӑ. Este subtilӑ și devastatoare, otrӑvindu-ne felul de gândire, furându-ne pacea lӑuntricӑ și distrugându-ne pofta de viațӑ. Ne face nervoși, neliniștiți, alarmați, tulburați, supӑrați și fricoși. Ne temem de conflicte și de schimbare, de eșec și dezӑgmire. Unii oameni se tem de boli și suferințӑ. Alții se tem sӑ nu li se ȋntâmple ceva rӑu celor dragi. Unii se tem de alți oameni și de pӑrerile lor. Alții se tem de moarte și de confruntarea cu necunoscutul. Existӑ unii creștini care se tem cӑ mântuirea lor nu este sigurӑ sau cӑ Dumnezeu nu le-a iertat pӑcatele. Ei nu se tem de moarte, ci se tem sӑ trӑiascӑ.

Teama se strecoarӑ ȋn mintea noastrӑ atât de ușor și ȋncet, ȋncât cu greu realizӑm cӑ devenim victime ale influenței sale devastaroate. Chiar și puținӑ teamӑ, asemenea unei picӑturi de cernealӑ ȋntr-un pahar cu apӑ, va schimba total culoarea. Când acest mic pârâu de teamӑ nu este oprit, ȋși face albie ȋn care sunt deviate alte gânduri.

Viața este complexӑ, lumea este violentӑ, și totuși problemele exterioare nu trebuie sӑ ne distrugӑ pacea interioarӑ. Teama interioarӑ este cea cӑreia trebuie sӑ-i facem faţӑ. Ea pӑtrunde ȋn noi atunci când cea mai importantӑ nevoie a noastrӑ nu a fost satisfӑcutӑ. Sufletele noastre, create dupӑ chipul lui Dumnezeu, strigӑ dupӑ El. Când suntem departe de Dumnezeu, putem sӑ ne așteptӑm sӑ ne umplem de fobii, complexe și teamӑ.

Satan profită din plin de temerile noastre. Cu fiecare ocazie, el le intensificӑ și le face sӑ parӑ mai reale și logice. Calea noastrӑ ajunge tot mai ȋntunecatӑ, inima devine tot mai grea, pânӑ ce pierdem orice speranțӑ de eliberare.

Satan lucreazӑ ȋn ȋntuneric. Nu poate lucra la luminӑ, deoarece “Dumnezeu este luminӑ și ȋn El nu este ȋntuneric” (1 Ioan 1:5). Satan ne cunoaște slӑbiciunile, și ȋn aceste zone oferӑ gândurile și temerile. El cautӑ sӑ distrugӑ adevӑrul și sӑ ne ducӑ ȋn eroare cu tot felul de minciuni. Dacӑ ținem aceste gânduri ȋn ȋntunericul inimii și minții noastre, Satan va continua lucrarea sa ticӑloasӑ de descurajare și teamӑ. El poate fi ȋnfruntat și putem da la o parte puterile lui atunci când ȋl expunem luminii.

© Gospel Tract & Bible Society

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Ce este teama??? acest subiect este foarte interesant si ma bucur ca putem invata ceva despre acesta. Toti avem in noi aceasta teama mai mult ori mai putin desvoltata important este sa avem credinta . Ma bucur ca avem aceste subiecte pt a invata sa ne ferim .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button