Familie

O ierarhie biblicӑ de valori – element important ȋn cadrul relațiilor

Ȋn timpul copilӑriei, noi trӑim momentul. Ca și oameni maturi, ȋnvӑțӑm sӑ trӑim pentru viitor. Ca și fii ai lui Dumnezeu, suntem ȋnvӑțați sӑ trӑim pentru eternitate. Despre aceste trei vederi asupra vieții și efectele lor asupra valorilor se pot spune multe. Cultura modernӑ și-a orientat sistemul de valori asupra prezentului, fӑrӑ a lua ȋn seamӑ viitorul. Din multe puncte, este copilӑresc sӑ gândești așa. Mulți bӑtrâni avertizeazӑ asupra pericolului care se planteazӑ asupra tinerei generații, care ȋși trӑiesc clipa. Ȋnțelepți sunt aceia care iau ȋn calcul și viitorul. Dar și aici este o capcanӑ. Munca intensӑ și dorința de a economisi pentru viitor pot fi la fel de periculoase, dacӑ bunӑstarea pune stӑpânire pe noi. Domnul Isus a spus sӑ nu ne adunӑm comori pe pӑmânt, ci sӑ investim viețile și bunurile noastre materiale ȋn Ȋmpӑrӑția cerurilor.

Familia funcționeazӑ pe bazӑ de valori. Modelele de viațӑ, inclusiv cele de lucru, de joacӑ, de cumpӑrӑturi, de dӑruire, ba chiar și modelele de dormit și de mâncat sunt bazate ȋn mare parte pe valorile noastre. Dat fiind faptul cӑ scopul final al ȋntâlnirilor dintre tineri este acela al formӑrii unui cӑmin, a ȋnțelege sistemul de valori reprezintӑ o condiție esențialӑ pentru practicarea ȋntâlnirilor. Trӑiesc eu pentru clipa de fațӑ? Trӑiesc pentru viitor?

Trebuie sӑ recunoaștem cӑ atunci când valorile noastre sunt concepute ȋn vederea eternitӑții, nu vom ignora nici prezentul și nici viitorul. Valorile eterne sunt acelea care ne ajutӑ sӑ menținem ȋn perspectivӑ atât nevoile prezente cât și planurile viitoare. Ȋntr-adevӑr, noi plӑnuim viitorul și trӑim ȋn prezent cu dorința de a-L ȋntâlni pe Dumnezeu și de a dovedi cӑ am administrat cu credincioșie ceea ce El ne-a ȋncredințat.

John Coblentz, Viaţa Familiei Creștine

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button