BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Sri Lanka

Sri Lanka este o ţară situată pe o insulă în Oceanul Indian, în care actele de violenţă persistă de multă vreme, fiind determinate de lupta dintre shinhalezii nativi şi tamilii care îşi doresc o regiune proprie. Acest război civil a căpătat un deznodământ tragic la începutul anului 2010, când forţele guvernamentale i-a înfrânt cu brutalitate pe tamili.

Deşi religia de stat este budismul, care este protejat şi promovat de autorităţi, constituţia din Sri Lanka garantează libertatea religioasă şi pentru toate celelalte religii. În decursul anilor, a existat însă o erodare constantă a acestei libertăţi şi o discriminare a minorităţilor religioase, prin impozite suplimentare, îngrădiri privind ocuparea locurilor de muncă şi accesul la educaţie. Iar creştinismul este perceput ca o religie străină şi o impunere colonială.

Persecuţia a crescut într-un mod semnificativ după anii ’90, ca  urmare a  intensificării  activităţii de evanghelizare a bisericilor locale. La nivel naţional, budiştii extremişti încearcă să reducă finanţarea externă, să împiedice construcţia de noi biserici şi-i încrimineză pe creştini acuzându-I de fapte imorale. În anii ’90, peste 35 de biserici au fost distruse, sute de creştini au fost atacaţi, iar unii chiar martirizaţi.

Rugaţi-vă pentru:

o   pace şi stabilitate în Sri Lanka;
o   creştinii care nu-şi găsesc un loc de muncă;
o   continuarea activităţii de evanghelizare a bisericilor locale.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button