Editoriale

Oricine

,,Oricine crede in El, nu este judecat; dar cine nu crede, a si fost judecat, pentru ca n-a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.’’ Ioan 3.18

Gipsy era un baietel care traia din furt. Intr-o zi a patruns intr-o minunata livada, ai carei meri incarcati cu fructe si-au plecat ramurile pana la pamant. Se cocota intr-un pom si se aseza pe o crenguta bifurcata. Dupa ce se satura si isi umplu buzunarele, se lasa sa alunece de-a lungul trunchiului pomului. Deodata… o mana I se puse pe umar:
-Stai, pustiule, ca te-am prins! N-ai citit ce scrie la intrare in gradina?
-Nu, a spus Gipsy.
-Atunci vino si citeste!
-Nu stiu sa citesc a spus, copilul.
-Ei bine, am sa-ti citesc eu ce scrie pe tablita.
Si subliniind primul cuvant, omul a citit:
,,Oricine va patrunde in aceasta gradina va fi pedepsit!’’
Aceasta inseamna: oricine, fara exceptie! Nici o scuza nu este posibila. Oricine: orice om, orice femeie, orice copil care stie sa citeasca sau este analfabet, bogat sau sarac, flamand sau satul!

Multi ani mai tarziu, Gipsy a dat peste o declarative extreme de importanta, in care a descoperit acest mic cuvant  ,,oricine’’: Cricine crede in Mantuitorul Isus Hristos primeste viata vesnica. Acest ,,oricine’’ a fost el, altadata un mic borfas, astazi un pacatos, care a auzit vestea buna a iertarii, adusa in dar de Mantuitorul. Gipsy a crezut Evanghelia si mai tarziu a putut spune si altora ca ,,oricine’’ il accepta pe ISUS ca Mantuitor al sau va fi mantuit.
In cuvantul ,,oricine’’ esti cuprins si tu cititorule! Daca il primesti pe Isus Hristos ca Salvatorul tau, vei canta fericit:

O, scumpa zi, cand am venit
La Tine, scump Pastorul meu!
In inima eu te-am primit
Si stiu de-atunci ca sunt al Tau.
Orice pacat tu mi-ai spalat
Cu sange sfant la Golgota;
Acolo m-ai incredintat,
Isuse, de iubirea Ta.

,,Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.’’ Ioan 3.16

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button