Adolescenti

Internetul și dezvoltarea relațiilor virtuale

O problemӑ dificilӑ ȋn alegerea și dezvoltarea relațiilor este aceea cum ne dezvoltӑm relația noastrӑ de prietenie și ce metode alegem pentru aceasta.
O metodӑ greșitӑ a zilelor noastre, și chiar foarte utilizatӑ, este dezvoltarea relației prin intermediul internetului, deci un cadru virtual. Și ca sӑ fiu ȋnțeles de la ȋnceput, nu vreau sӑ spun aici cӑ dacӑ ai cunoscut o persoanӑ prin intermediul internetului, și din dorința de a o cunoaște mai mult și chiar pentru a ȋncepe o relație de prietenie, ați recurs la metodele originale de ȋntâlniri, este o metodӑ greșitӑ. Nu, nu este! Metoda greșitӑ este aceea când acceptați ca prietenia voastrӑ sӑ se dezvolte ȋntr-un cadru virtual. Pentru a vӑ convinge cӑ aceastӑ metodӑ de relație virtualӑ este greșitӑ, ȋn urmӑtoarele rânduri voi enumera câteva practici aplicate ȋn relațiile virtuale și consecințele acestora.

1.Minciuna și credibilitatea:

Când cele douӑ persoane ȋși vor enumera anumite lucruri ce le plac și ce nu, ori anumite lucruri cu privire la ȋnfӑțișarea lor, caractere și alte lucruri, nu este exclus ca din partea celuilalt sӑ primești o “porție cu minciuni”. Ȋn urmӑ ce ai “mâncat” deja “porția de minciuni”, ȋți vei face o imagine despre persoana respectivӑ. Totuși, adevӑrul când va ieși la ivealӑ, s-ar putea sӑ te fi afectat ȋn funcție de cât de mare a fost “porția”.

2.Cinstit și necinstit:

Una din cele douӑ persoane va ȋncerca sӑ fie sincer/ӑ cu persoana cu care colaboreazӑ, sӑ-i dezvӑluie lucruri foarte importante și sӑ creadӑ cӑ persoana de la capӑtul firului ȋi va rӑspunde cu aceeași monedӑ de ȋncredere. Ȋnsӑ nu de puține ori se ȋntâmplӑ ca persoana de la capӑtul firului sӑ ȋți rӑspundӑ cu o monedӑ mult mai diferitӑ și poate pe departe asemӑnӑtoare cu moneda ta de aur.

3.Creștin și necreștin:

Nu sunt excluse șansele ca una dintre cele douӑ persoane sӑ fie diferitӑ de cealaltӑ persoanӑ prin religie și credința pe care o ȋmpӑrtӑsesc. Biblia chiar interzice lucrul acesta când spune ” sӑ nu vӑ ȋnjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși”. Unul dintre voi va trage la dreapta și celӑlalt la stânga. Deci, ori merg amândoi ȋn aceeași direcție, ori dacӑ nu familia se destramӑ.

Cu toate cӑ ar mai fi de ȋnșirat câteva practici ȋntâlnite ȋn relațiile virtuale, consider cӑ aceste trei sunt cele mai importante și necesare pentru a vӑ identifica modul vostru de relație. O dezvoltare corectӑ și sӑnӑtoasӑ a unei relații are nevoie de o cunoaștere adevӑratӑ și profundӑ din partea celor douӑ persoane și, totodatӑ, comunicarea este un element cheie ȋn orice relație, chiar și dupӑ cӑsӑtorie, comunicarea trebuie ȋntreținutӑ la un nivel foarte ȋnalt.

Drag citor, dacӑ te afli implicat ȋn acest gen de relație, sfatul meu este acela de a ȋncepe sӑ vӑ dezvoltați relația adevӑratӑ și sfântӑ, nu una virtualӑ, iar dacӑ nu ești ȋncӑ pregӑtit pentru acest pas, cel mai bine ar fi sӑ scrii “punct” la pagina de relație virtualӑ.

Nu amâna, consecințele relațiilor virtuale pot fi mari…

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button