Editoriale

Cum stăm cu încrederea în Dumnezeu?

În zilele noastre, nu mai  este la modă să te încrezi în Dumnezeu. Peste tot auzim că trebuie să ne rezolvăm singuri problemele şi că nu există vreo „forţă supranaturală” care să fie soluţia frământărilor noastre. Nu ştiu cum se face, dar se pare că de cele mai multe ori ne bazăm pe oameni ca să ne rezolve problemele şi ne încredem prea mult în ei. Şi uite aşa cădem sub blestem. Ne trezim dintr-o dată trântiţi la pământ şi nu mai găsim puterea să ne ridicăm. Când strigăm după ajutor, niciun om pare că nu vrea să ne răspundă. Când încercăm să ne sprijinim de om, ne trezim împinşi şi căzuţi iar la pământ. Cu lacrimi în ochi încercăm să ne bazăm pe noi şi ne adunăm toate forţele rămase ca să ne ridicăm.
Dar tot nu reuşim s-o facem. Pentru că puterile noastre sunt limitate, pe când puterile lui Dumnezeu sunt nelimitate. În inima noastră auzim un susur blând: „Copilul Meu, te vei încrede în Mine?”, dar încă nu ştim ce să răspundem pentru că numai faptul că L-am auzit pe Dumnezeu vorbind inimii noastre face ca dintr-o dată să ne putem ridica în picioare. „Da, Doamne. Mă încred numai în Tine”. Gata, I-am răspuns! Aşa cum numai El ştie să o facă şi în felul Său unic de a lucra cu gingăşie în sufletele noastre, ne ridică şi ne pune o nouă speranţă in suflet. Dintr-o dată nu mai contează ce spune lumea şi ce se mai aude pe la ştiri, fiindcă noi nu ne mai încredem şi nu mai credem tot ce auzim. Pentru că El ne-a promis ceva minunat în Ieremia 29:11 şi în Isaia 41:10.

Cel mai minunat şi incredibil lucru pe care un om îl poate experimenta este o speranţă nouă în Dumnezeu. O încredere neclintiă că El va interveni acolo unde este chemat şi promisiunile Sale minunate pentru un viitor şi o nădejde. Nu mai avem de ce să ne temem şi pentru ce ne îngrijora, atât timp cât El este încrederea noastră. Oamenii ne vor dezamăgi, şi da, ne vor răni. Însă Dumnezeu… cu niciun chip nu ne-ar dezamăgi. El îşi doreşte ca noi să putem totul în Hristos care ne întăreşte.

Nu ceva limitat. Nu doar aia şi aia. Ci totul! Pentru că nu avem pe nimeni altul în Cer asemenea Lui, care Să facă asemenea lucruri înfricoşătoare pentru cei ce aşteaptă totul de la El. Însă, la fel cum noi tânjim după o speranţă, aşa tânjeşte şi Dumnezeu să ne încredem doar în El. De fiecare dată când noi ne vom încrede în Dumnezeu, El va face nespus mai mult şi Îşi va înmulţi planurile pe care le are pentru fiecare. Da, avem de-a face cu un Dumnezeu al dragostei şi al speranţei. Doar că…. are nevoie de încrederea noastră!

Tu cui îi oferi toată încrederea ta?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1W83iVX1aek]

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button