BisericaDevotionale

Răutatea înfrântă

Saul nu s-a mulţumit  să facă prăpăd numai în Biserica din Ierusalim. El a vrut să-şi extindă activitatea diabolică şi a scris sinagogilor din Damasc, „că dacă va mai găsi  pe unii umblând pe calea credinţei, atât bărbaţi cât şi femei, să-i aducă legaţi la Ierusalim.” Ura pe care Saul a nutrit-o faţă de ucenici şi, prin  urmare, faţă de Domnul, a creat în jurul lui o atmosferă de răutate. Se recunosc în aceasta trăsăturile marelui vrăjmaş a lui Hristos, care i-a împins pe oameni să-L omoare şi care, văzându-L pe Domnul înviat împlinind lucrarea Sa de har faţă de toţi , a vrut să nimicească  rezultatele ei.

Dar cu toate că este furios şi temut, diavolul este un inamic înfrânt. Domnul l-a înfrânt smulgându-i din mâini cea mai puternică unealtă a urii sale, pentru a face din ea marele Său slujitor, prin care urma să zidească Biserica, pe care Saul a vrut să o nimicească.

În ciuda puterii sale aparente, Saul s-a sprijinit pe o trestie frântă pentru a da avânt urii sale împotriva ucenicilor Domnului. Mântuitorul i-a ieşit însă în cale şi a făcut din Saul un Pavel. Răutatea sa a fost înfrântă de dragostea Domnului faţă de el. Acelaşi lucru vrea Mântuitorul să-l facă şi cu tine, şi cu mine.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button