ExternePersecutii

India: Copiii creştini rămân vulnerabili în faţa atacurilor hinduse

Un nou raport emis în India a remarcat faptul că 2141 de creştini au suferit agresiuni, atacuri şi persecuţie în 2011, fără a se număra familiile, prietenii şi rudele acestora, respectiv victimele indirecte. Este de aşteptat ca persecuţia grupurilor extremiste  hinduse să crească în 2012.

 Acesta este scenariul prezentat de noul Raport asupra Persecuţiei din India, 2011, publicat de Forumul Secular Catolic (CSF), o organizaţie ecumenică fondată de catolicii din India, susţinută de cardinalul Oswald Gracias, arhiepiscop de Bombay.

 Raportul vopseşte o imagine sumbră, în care violenţa radicală hindusă, anticreştină este definită ca fiind „un virus care infecteaă societatea”. Persecuţia, de fapt, a devenit mai răspândită, şi acoperă aproape toate statele dinţară.

Un minimun de 1000 familii creştine au fost afectate de aceste atacuri: raportul denunţă o campanie premeditară împotriva unor ţinte slabe, având în vedere avertismentele primite deja, şi se aşteaptă creşteri în 2012. Textul subliniază 250 din cele mai grave crime şi ridică probleme importante cu privire la libertatea de credinţă, abuz de drepturile omului şi al drepturilor constituţionale. Potrivit LCR, episoadele sunt numărate ca fiind neacoperite şi raportate de mass-media: în cazul în care s-ar adăuga acelea care nu sunt înregistrate, numărul total s-ar tripla.

Raportul numeşte Karnataka ca fiind „stat afurisit” şi îl plasează în topul listei pentru episoadele persecuţiei. În Karnataka, sudul Indiei, au avut loc peste 1000 de atacuri asupra creştinilor în 2011, „o medie de 3-5 atacuri pe zi”. Alte state menţionate sunt Orissa,Gujarat, Madhya Pradesh şi Chhattisgarh.

Principalele victime sunt copiii şi femeile. Copiii, „observatori neînarmaţi ai crimelor”, suferă efecte cum ar fi privarea de educaţia de bază, malnutriţie, viaţa în tabere de refugiaţi, frică şi insecuritate financiară, abuz şi muncă de copii. De asemenea, femeile vulnerabile: călugăriţele, soţiile, fiicele pastorilor sau liderilor de comunitate sunt vizate să se supună violurilor şi hărţuirilor sexuale.

 Judecătorul Michael F. Saldanha, comentând asupra raportului, a afirmat că „poliţia, birocraţia şi sistemul judiciar dau impresia că ei au abdicat de la datoriile lor”. Acesta a cerut ca naţiunea indiană şi lumea să devină absorbiţi de situaţia creştinilor din ţara sa.

Potrivit profesorului Ram Puniyani, un savant al grupărilor  hinduse extremiste, „afiliaţii Hindutva şi-au  schimbat în mod clar atenţia asupra creştinilor, mai ales asupra triburilor şi comunităţilor Adivasi, după cum acestea sunt ţinte uşoare, cu puţină frică de represalii”. Conform grupărilor hinduse extremiste, misionarii creştini au convertit prin forţă, fraudă şi seducţie, prin urmare, „sunt o ameninţare la adresa hinduismului”. Această teorie, a spus profesorul Puniyani, se contrazice de fapt, din moment ce procentajul creştinilor din India a scăzut; ei au fost 2, 60% din populaţie în 1972, 2.44% în 1981, 2.30% în 2001.

Persecution.org 

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button