ExterneStudii/Cercetari

Studiu: Pastorii americani înţeleg crezul lor creaţionist?

 Deşi o mare majoritate de pastori cred că Dumnezeu nu a folosit evoluţia pentru a crea oamenii, şi cred că Adam şi Eva au fost oameni  literali, o mai multă predare liderilor creştini cu privire la credinţa lor despre creaţie ar ajuta la clarificare, susţine preşedintele Institutului de Cercetare Life Way,  ca reacţie la recentul sondaj de opinie organizat.

 Ed Stetzer a afirmat că sondajul de opinie a cuprins 1000 de pastori protestanţi americani şi ne dezvăluie că slujitorii sunt împărţiţi în ceea ce priveşte existenţa Pământului de milioane de ani, şi consideră că există discuţii cu privire la creaţia prezentată în Geneza.

 Când au fost rugaţi să răspundă intervievării, “Cred că Dumnezeu a folosit evoluţia pentru a crea oamenii”, 73% din pastori nu au fost de acord, 64% nu au fost de acord cu fermitate, iar 8%  au optat pentru dezacord oarecum. 12%  sunt de acord oarecum şi susţin ideea cu fermitate. 4% nu sunt siguri.

 Ca răspuns la declaraţie, “Cred că Adam şi Eva au fost oameni literali”, 74% au susţinut ideea cu fermitate, şi 8% au fost de acord oarecum. 6%  oarecum nu au fost de acord, 11%  nu au fost de acord cu fermitate, iar 1% nu au fost siguri.

 “Luând în considerare conversaţiile pe care oamenii le au, cred că pastorii trebuie să predea clar ceea ce ei cred şi de ce este important”, a precizat Stetzer pentru The Christian Post. “ Recent, discuţiile au culminat cu îndoieli asupra literalităţii lui Adam şi Eva, vârsta Pământului şi problematica originii. Însă pastorii protestanţi sunt creaţionişti şi cred în literalitatea lui Adam şi Eva.”

 Cercetătorii Life Way  subliniază că sondajul de opinie Gallup, realizat în decembrie 2010, arată că pastorii sunt mai creaţionişti (făcând referire la credinţa că toate lucrurile au fost create substanţial, aşa cum există şi sunt găsite în primul capitol al Genezei, şi nu prin  evoluţia graduală) decât largul public American.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button