ArticoleEditoriale

Cum arată Egiptul după revoluție? Experiențe de neuitat

Cred că ați văzut la televizor imagini cu revoluția și ați fost informați de ce și cum a avut loc. A fost un timp de încercare pentru mine aici, cred ca cel mai provocator din viața mea. Chiar când au început prostestele și am auzit vești despre prizonerii care au evadat și găștile de hoți care umblau pe străzi, sincer mi-a fost frică.

Îmi amintesc ca prima noapte nu am reușit să dorm deloc, doar mă rugam în continuu.. și mi-am adus aminte de cântarea „O mie să cadă”. Am căutat repede Psalmul 91 și m-am agățat cu putere de el ca fiind promisiunea lui Dumnezeu pentru mine, astăzi, aici. Când am venit în Egipt, i-am cerut lui Dumnezeu să-mi dea dragoste și viziune pentru acest popor și am realizat că trecând prin acestă experiență împreună, deja mă simt tot mai mult ca acasă și egiptenii au început să îmi fie dragi.

Reconstrucție

Încă din prima zi de independență, egiptenii au ieșit în străzi, de data asta să facă curat și să îmbunătățească imaginea țării.. lucru care nu s-a mai auzit până acum în Egipt. Gunoiul și lipsa de igienă sunt într-adevăr o problemă destul de serioasă aici, dar văd că odată cu schimbarea regimului, s-a produs și o schimbare a mentalității.. și după 2 săptămâni, încă sute de tineri erau pe străzi: unii adunau gunoiul, alții pictau bordurile, alții ajutau la dirijarea circulației.. pentru mine a fost un lucru extraordinar să văd asta. Am reușit chiar să fiu parte din schimbare ajutând vecinii la vopsirea bordurilor de pe strada noastră. Pentru mine personal e o rugăciune ascultată!

Acesta sunt câteva exemple din schimbările în bine, pe altă parte există și efecte negative. Din cauza că 99% din secțiile de poliție au fost arse în timpul revoluției și forțele de poliție nu s-a regrupat încă, hoții își cam fac de cap, am auzit de câteva furturi destul de grave, nu pot să confirm câte sunt adevărate și câte exagerate.

De asemenea, mulți profită de ocazia că toate actele legale de proprietate au fost arse în incendii, practic nu mai există dovezi pentru „cine, a cui e casa, câte camere are, etc” și încep să construiască orice și oriunde, fără permis. În doar două săptămâni, la un bloc din vecinătate, s-au adaugat 2 apartamente. Toate scolile și universitățile sunt încă în „vacanță”; cred că o să fie greu pentru elevi să recupereze timpul pierdut. Încă mai există proteste și greve, în unele locuri, dar fără violență.

Egipt – poporul Meu (Isaia 19:25)

Părerile printre creștini despre viitorul Egiptului sunt împărțite: mulți se bucură de schimbare și profită, mulți încă nu înțeleg ce se întâmplă, și mulți trăiesc încă cu frică de viitorul necunoscut. Din păcate am observat că nu puțini fac parte din a treia categorie, le e teamă să nu preia conducerea cei din frăția musulmană; deși aceștia au declarat clar că nu intenționează să propună nici un canditat la președinție. Cu siguranță putem vedea și spune că revoluția nu a fost instigată sau organizată de nici o grupare religioasă, ci pur și simplu musulmani și creștini împreună au luptat pentru democrație și libertate.

Acum este un moment extraordinar pentru Biserica din Egipt să se ridice și să-și facă auzită vocea, dar așa cum am spus, din păcate, mulți sunt încă blocați în teama de viitor și preferă să aștepte deznodământul de după alegeri, și să acționeze. Pasivitatea asta nu va face decât să mărească șansele musulmanilor de a prelua conducerea. Cu bucurie spun însă, că sunt și creștini care au ieșit din mentalitatea negativă și fac tot ce pot pentru a se implica în procesul de construire a noului Egipt. Se discută formarea unui partid creștin care să participe în alegeri. De asemenea mulți tineri sunt provocați să strige în rugăciune mai mult ca niciodată înaintea lui Dumnezeu, pentru țara lor.

Din punct de vedere spiritual, se știe ca Egiptul a fost zeci de ani sub influența unori duhuri puternice de frică, confuzie, religiozitate și legalism (salvare prin fapte proprii). De aceea, apelez la mijlocitori, rugați-vă pentru Egipt, pentru a doborî toate mentalitățile și întăriturile de la cel rău, și pentru ca egiptenii, cu atât mai mult creștinii, să iasă din „peșteri” și să ia Împărăția cu năvală, Împărăția lui Dumnezeu care însemnă pace, bucurie, dragoste, libertate, curaj.

©  Reporter Știri Creștine.ro, din Egipt

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button