ExternePersecutii

USCIRF: „SUA ar trebui să preseze Guvernul nigerian în a combate violenţa”

Comisia SUA asupra Libertăţii Religioase Internaţionale (USCIRF), o agenţie guvernamentală independentă, a condamnat noul val de atacuri împotriva creştinilor din Nigeria. Preşedintele organizaţiei, Leonard Leo, şi-a exprimat îngrijorarea, deoarece creşterea violenţei ar putea duce la eradicarea creştinismului din Orientul Mijlociu şi Africa subsahariană.

 Creştinii din Nigeria au fost ţinta în valul de atentate din weekend, care a ucis cel puţin 29 de persoane în patru atacuri separate, într-un timp scurt: de vineri seara până sâmbătă dimineaţa. Joi, 6 oameni au fost ucişi, iar cel puţin 8 au fost răniţi după ce un om înarmat a intrat într-o biserică, în timpul ceremoniei, şi a deschis focul asupra congregaţiei.  Atacurile au avut loc în partea predominant musulmană din nord-estul ţării.

 Gruparea  jihadistă, Boko Haram, de asemenea responsabilă pentru atentatul asupra bisericii în ziua de Crăciun, este suspectată să fie responsabilă  pentru cele mai multe valuri de violenţă. Sursele locale au descris sute de creştini care fugeau din regiunea nord-estică a ţării.

 Atacurile marchează împlinirea unui avertisment, făcut în urmă cu câteva zile de către un reprezentant al grupării Boko Haram, prin care se cerea ca toţi creştinii şi sudicii să părăsească regiunea nordică a Nigeriei imediat, altfel se vor confrunta cu atacuri.

 „USCIRF condamnă cu tărie atacurile împotriva creştinilor şi sudicilor din nordul Nigeriei, conform relatărilor făcute de către membrii sectei Boko Haram”, a afirmat Leo într-o declaraţie sâmbătă. „Forţele de securitate ale Nigeriei trebuie să acţioneze în mod decisiv, dar şi responsabil, pentru a stabili calmul.”

 Organizaţia a determinat că cei pe care Boko Haram îi are ca ţintă sunt oamenii igbo, care sunt creştini şi vin din regiunea sudică a Nigeriei.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button