StiriStudii/Cercetari

Studiu: Unul din doisprezece creştini este brazilian

Unul din 12 creştini din lume (8%) este brazilian, potrivit unui studiu recent realizat de Pew Forum asupra religiei şi vieţii publice, intitulat „Creştinismul Global”.

Cercetarea, care a fost un studiu destinat demografiei, incluzând peste 200 de state, arată că Brazilia este a doua ţară din topul statelor cu populaţie creştină ridicată, având peste 175 milioane de creştini.

SUA conduce topul listei cu cel mai mare număr de creştini: 247 milioane de oameni. A treia ţară din top este Mexic, cu 108 milioane de creştini. Brazilia are de două ori mai mulţi creştini ca Nigeria, şi de trei ori mai mulţi credincioşi ca Germania. Majoritatea brazilienilor (aproximativ 90% ) se identifică pe ei înşişi ca fiind catolici sau protestanţi.

Statul brazilian avea o populaţie majoritar catolică după ce a fost colonizată de Portugalia în secolul al XVI-lea. În 1950, aproape 94% din brazilieni s-au numit catolici. Cu toate acestea, din 1980, numărul catolicilor a scăzut, în timp ce numărul protestanţilor a crescut brusc.

Potrivit unui studiu realizat de Fundaţia Getulio Vargas (FGV), în 2009 catolicii erau 68,43% din populaţia braziliană, pe când evanghelicii tradiţionali şi penticostali au reprezentat 20,2%.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button