BisericaExterneMisiuneRugaciuneStiri

25 de ani de istorie pentru ghidul „30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană”

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la prima apariţie a ghidului de rugăciune, acesta fiind gândit ca un mijloc de a-i încuraja pe ucenicii lui Hristos să se roage pentru musulmani.

De atunci, multe circumstanţe au influenţat realizarea acestui ghid de rugăciune. Acum putem promova iniţiativa 30 de zile de rugăciune la scară largă prin intermediul reţelelor de socializare, deşi cu mare atenţie în locurile sensibile, unde folosim aplicaţii de mesagerie securizate. Am început cu câţiva lucrători şi cu cele câteva biserici care au decis să se alăture, dar acum puteţi găsi peste un milion de creştini care se roagă folosind acest ghid, chiar şi în cele mai îndepărtate părţi ale lumii, în limbi de care nu ştiaţi că există.

De asemenea, în ultimii 25 de ani au avut loc şi dezastre naturale devastatoare, răspândirea extremismului islamic şi războaie necruţătoare în multe comunităţi musulmane de pe întreg pământul, dar şi cele mai multe mişcări de întoarcere la Hristos a musulmanilor, aşa cum menţionam şi în ghidurile de rugăciune din anii 2015 şi 2016.

În fiecare an primim feedback din partea cititorilor care ajung să îi vadă altfel pe musulmani, faţă de care şi-au deschis inimile pentru a-i înţelege mai bine şi pentru a reflecta dragostea fără egal a lui Hristos.

Ne-am bucura să vă auzim părerea! Trimiteţi-ne gândurile voastre şi povestiţi-ne despre felul în care 30 de zile a fost parte din viaţa şi credinţa voastră în ultimii 25 de ani!

„Cum a început 30 de zile?”

Un grup de lucrători ai Împărăţiei erau în timpul de rugăciune la o întâlnire în Orientul Mijlociu, când Dumnezeu le-a vorbit despre nevoia de a-şi focaliza rugăciunea pe Lumea musulmană şi de a fi intenţionali în a le arată dragostea lui Dumnezeu musulmanilor. Acest ghid de rugăciune este răspunsul lor.

„Cine scrie articolele şi cine produce acest ghid de rugăciune?”

Echipa este formată dintr-un grup divers şi global de oameni care au trăit şi au lucrat printre musulmani vreme îndelungată. Ei oferă voluntar din timpul lor pentru colectarea de informaţii, scrierea, traducerea, designul şi distribuirea ghidului.

„Cum decideţi pentru cine ne rugăm în fiecare an?”

Primim cereri de rugăciune din toată lumea, prin urmare selecţia noastră se bazează pe ceea ce primim. Punem la dispoziţie un îndrumător legat de scrierea articolelor, pentru cei care sunt interesaţi să mobilizeze comunităţi la rugăciune pentru diferite cauze. Contactaţi-ne dacă vă doriţi să scrieţi pentru 30 de zile!

„Cum decideţi ce motive de rugăciune veţi include?” 

Isus i-a desemnat pe ucenicii Lui să fie reprezentanţii Săi pe Pământ. Noi suntem cei care le vom duce mesajul lui Hristos musulmanilor, prin cuvintele şi faptele noastre. Rugăciunea pentru nevoile lor emoţionale şi fizice ne creşte dragostea pentru musulmani şi ne inspiră să avem grijă de ei aşa cum Isus i-a îngrijit pe oameni când S-a aflat pe pământ. Aceste motive de rugăciune sunt punctul de plecare, iar de aici Duhul Sfânt vă va conduce şi vă va încuraja.

Vă mulţumim pentru rugăciuni,
Echipa internaţională 30 de zile

preluat de la sursa stiricrestine.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button