Meditatii

Te Califici ?

„Domnul nu se uită la ce se uită omul” (1 Samuel 16:7)

Cei mai mari oameni ai Bibliei s-au considerat nedemni. Moise I-a spus lui Dumnezeu că nu este un vorbitor bun. Ghedeon I-a spus lui Dumnezeu că nu are mediul familial corespunzător. Ieremia I-a spus lui Dumnezeu că se simte neputincios ca un copil. Pavel s-a descris ca cel mai mare păcătos şi cel mai neînsemnat dintre apostoli. Dar părerea lui Dumnezeu a fost alta!

Ne-am hotărât să mai redăm odată istoria unui comis voiajor, proaspăt angajat, care a trimis conducerii primul său raport de vânzări, deoarece adevărul ei este nepreţuit. Când au citit rapor­tul, conducerea a rămas uimită. Noul comis voiajor a scris: „Am vândut un costum pe care nimeni nu l-a cumpărat niciodată de la noi şi le-am vândut multe produse. Acuma mă duc la Chicago”. Înainte să fie dat afară, au primit un al doilea raport. „Am ajus la Chicago şi am vândut un milion”. Temându-se să-l dea afară şi fiind îngrijorat dacă nu o face, managerul de vânzări a lăsat pro­blema în mâinile preşedintelui companiei. În următoarea dimineaţă, departamentul de vânzări a fost uimit să citească un memoriu scris de preşedinte şi afişat pe panou împreună cu cele două rapoarte ale vânzătorului. Scria aşa: „Am încercat prea mult timp să scriem corect în loc să încer­căm să vindem. Să avem grijă de vânzări. Toată lumea să citească aceste două scrisori ale lui Gooch, care este un om de nădejde în firma noastră şi fiecare să meargă şi să facă ce a făcut el”. Diplomele şi titlurile sunt bune, dar echipat cu intuiţie, iniţiativă, plus ajutorul lui Dumnezeu, te califici!

Preluat din Meditatii Crestine, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button