BisericaExternePersecutiiStiri

Membrii Parlamentului afgan ȋmbrӑțișeazӑ creștinismul

De data aceasta tendinţa de creștere a creştinismului a ajuns la cifrele de elitӑ si binecunoscute ȋn Afganistan, iar ca urmare unii membri ai parlamentului acestei țӑri ȋmbrӑțișeazӑ creștinismul. Afganistan, o ţară care suferă din cauza războaielor civile de lungă durată, nu a avut ocazia sӑ vadӑ pacea ȋn țarӑ pe perioade lungi de timp. Bombardamentele continuă din partea musulmanilor fundamentaliști care au furat pacea din viaţa afganilor. Cu toate acestea, mai recent, ȋn ţară s-a văzut o oarecare îmbunătăţire a situaţiei sale şi în rândul tinerilor.

Astăzi, o societate în care oamenii cresc în familii cu idei extremiste se confruntă cu o evoluţie adâncӑ în credinţele religioase. Autorităţile afgane au recunoscut căci creştinismul a obţinut un loc special nu numai în rândul tinerilor, dar, de asemenea, printre straturi diferite în societate, bisericile fiind în creştere.

În trecut, un număr mare de rapoarte tendenţioase şi ştiri publicate de mass-media încearcă să-i facă pe conducătorii şi politicienii afgani pesimiști faţă de soldaţii americani sau de organizaţii şi fundaţii care oferă ajutor şi de servicii în Afganistan, şi să-i convingă că scopul final al acestor servicii este de a răspândi creştinismul.
În acelaşi timp, reprezentanții pentru drepturile omului sunt îngrijorați de faptul că reducerea puterii  SUA în Afganistan va duce la o creştere de încălcări religiose şi persecuţia minorităţilor, mai ales creştini. Este chiar posibil ca forţele talibane să declare război deschis împotriva creştinilor.
Pe de altă parte, noile rapoarte indică faptul că tendinţa de a rӑspândi creştinismul s-a ȋntins chiar şi printre cifrele de elitӑ şi binecunoscute din Afganistan, iar unii membri ai Parlamentului ţării au îmbrăţişat creştinismul.

În această privinţă, serviciul de știri persane AghanTelex a publicat un raport privind convertirea unor membri ai Parlamentului afgan la creștinism, și a scris: „Evanghelizarea şi propaganda creştină are loc în ţară la un nivel ridicat, dar acesta este primul momentul în care cei care se numesc reprezentanţi ai poporului afgan nu au devenit doar „creștini”, dar s-au și alăturat ministerelor creştine de a evangheliza. De data aceasta doresc să prezinte serviciile lor creştine pentru persoanele musulmane din Parlament.”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button