ArticoleDevotionale

5 sugestii pentru a găsi mai multă bucurie de Crăciun

Ron Edmondson, care este co-fondator pastor al Bisericii „Grace Community”, a afirmat pentru Christian Post că nu există o formulă secretă pentru a găsi bucuria deplină. Este vorba doar despre ascultarea Scripturii.

„Se pare că mulţi credincioşi şi necredincioşi sunt distraşi de munca Crăciunului şi pierd adevăratul sens al sărbătorii”, a declarat acesta. „În sezonul în care ar trebui să aducem bucurie lumii, petrecem mai mult timp să căutăm recunoştinţă de la cadourile care au adus o fericire efemeră, şi uneori eşuăm să deschidem adevăratele cadouri ale lui Cristos”.

Edmondson a dat cinci sugestii pentru o bucurie durabilă de Crăciun într-o serie de mesaje duminicale, intitulate „Neîmpachetat”, care au fost prezentate de la începutul acestei luni.

În postarea sa, „5 sugestii pentru a găsi mai multă bucurie de Crăciun”, Edmondson declară: „Bucuria nu este o opţiune pentru un credincios, după cum am citit Scriptura. Pentru mulţi, cu toate acestea, găsirea bucuriei de Crăciun este mai grea decât orice alte perioade ale anului. Amintirile celor dragi, luptele financiare, problemele de sănătate şi, de multe ori, problemele relaţionale fac sărbătoarea mai dificilă.”

Pentru a combate stresul vacanţei şi pentru a intensifica bucuria, Edmondson oferă sugestii:

1. Diminuarea aşteptărilor faţă de ceilalţi
Noi nu ar trebui să ţinem altora aşteptările pe care le-am fixat pentru aceştia. Oamenii, chiar şi cei mai buni, ne vor dezamăgi.

2. Creşterea investiţiei în alţii
Ceva supranatural se întâmplă atunci când împărţim cu alţii. Noi suntem pentru a dărui şi a extinde har, aşa cum şi nouă ni s-a dat.

3. Examinează-ţi viaţa şi mărturiseşte-ţi păcatele cunoscute!
Nu poţi avea bucurie cu un Dumnezeu sfânt dacă trăieşti contrar dorinţei Lui pentru viaţa ta.

4. Schimbă-ţi perspectiva!
Alegerea să fie plină de bucurie şi să nu se bazeze pe circumstanţe, ci să vină din perspectivă.

5. Fixează-ţi ochii pe premiu!
Dacă lupţi pentru a găsi bucurie în viaţă, fixează-ţi ochii spre Isus, autorul şi desăvârşirea credinţei tale.

Edmondson a spus că dacă există vreun cuvânt care surprinde spiritul de Crăciun, este cuvântul „bucurie”. „Este un cuvânt care are semnificaţie în ciuda oricăror circumstanţe din viaţa dumneavoastră ca să aveţi bucurie”, a adăugat acesta. „Acest lucru se presupune a fi un sezon de bucurie. Isus a venit ca noi să putem experimenta bucurie. Nu întotdeauna fericirea, ci bucuria, această bucurie interioară, această încântare calmă.”

„Găsiţi o perspectivă corectă şi veţi găsi bucurie. Această perspectivă este să fie „bucurie” indiferent de circumstanţele noastre”, a spus dumnealui.

Christian Post

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button