ArticoleExterneSanatate

„Mai sunt multe de făcut pentru a preveni SIDA”, susţine ACET

ACET face apel la comunitatea internaţională să consemneze mai multe resurse pentru a se reduce răspândirea HIV-ului.

Caritatea creştină a declarat că „e esenţial să ne concentrăm asupra prevenirii, deoarece costul de medicamente pentru milioane de oameni infectaţi se apropie de proporţii greu de gestionat”. În timp ce aproape 7 milioane de oameni din lume, care suferă de HIV, sunt trataţi cu succes de medicamente antiretrovirale, ACET a avertizat că aproape 9 milioane de persoane care au HIV încă aşteaptă să primească medicaţie.

Caritatea a precizat că, deşi există o posibilitate pentru prima dată în a realiza o „generaţie SIDA liberă”, această oportunitate a fost ameninţată de diminuarea resurselor financiare utilizate în combaterea HIV-ului. Ea doreşte să vadă guvernele şi agenţiile investind mai mult în educaţie şi formare pentru a reduce rata infecţiei.

Purtătorul de cuvânt al ACET, reverendul Alan Bain, a declarat: „Drogurile pot fi doar o măsură de exploatare în cazul în care nu există niciun leac. Nu putem trata calea noastră de ieşire din această boală, dar putem continua să lucrăm la eradicarea acesteia prin prevenire.”

Peter Fabian, director executiv al ACET, a spus: „De aproape 25 de ani ACET a fost mobilizarea şi echiparea Bisericii de a aduce speranţă persoanelor infectate şi afectate de HIV şi SIDA prin acordarea de îngrijire practică şi necondiţionată. Prevenirea noastră programează să salveze vieţi şi să echipeze oameni tineri pentru a face alegeri înţelepte şi sănătoase cu privire la sex şi relaţii.”

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button