ExternePolitic

Turcia: Procesul de elaborare a Constituţiei şi libertatea religioasă

Procesul de elaborare a noii Constituţii din Turcia oferă mai multe posibilităţi de protecţie a libertăţii religioase sau de convingeri, raportează Forum 18.

Cadrul constituţional juridic va determina cât de mult va fi protejată libertatea religioasă.

Întrebările la care urmează să se răspundă includ: Diyanet, sau preşedinţia cultelor în cadrul Primului-Ministru, va continua să fie identificată ca un organism constituţional? Manifestările de religie sau convingeri în închinare, practică, predare şi respectare vor fi protejate? „Laiklik-ul”, care uneori este tradus greşit ca fiind „secularism”, se va menţine în Constituţie? Articolul 174 ( „Conservarea Legilor de Reformă”) din Constituţia 1982 va fi şters sau reinterpretat?

Evoluţii recente privind obiecţia de conştiinţă şi problemele în curs de desfăşurare, rezultate din legislaţie şi practică, sugerează că până când aceste aspecte nu sunt abordate, nu se va vedea vreo îmbunătăţire în protecţia constituţională a libertăţii de religie sau convingeri.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button