DevotionaleEditoriale

Ce înseamnă a fi tânăr?

ce-cautam1.jpgMi-am dat seama că viaţa de tânăr e o viaţă frumoasă însă cu multe clipe grele. Ce înseamnă de fapt viaţa de tânăr?  Sau, mai concret, care sunt lucrurile care se schimbă odată ce intrăm în viaţa de adulţi?.

A fi tânăr înseamnă a-ţi da seama în primul rând că eşti, sau că trebuie să fii matur. Nu mai eşti acea persoană care vine de la şcoală, îşi aruncă ghiozdanul şi aşteaptă ca altcineva să-i poarte de grijă. A trecut vremea adolescenţei când singura ta datorie era să mergi la şcoală.

A fi tânăr înseamnă a lua decizii, însă să fii gata să suporţi şi consecinţele. Desigur, încă avem datoria să ascultăm şi părerile părinţilor care sunt mult mai experimentaţi ca noi. Cu cât alegerile vor fi mai înţelepte, cu atât urmările vor fi mai fericite.

A fi tânăr înseamnă a te zbate pentru împlinirea visurilor care persistă în mintea ta poate din copilărie. Vorbele precum: „vreau să ajung doctoriţă” sau „îmi doresc să fiu profesor” primesc acum mult mai multă însemnătate, şi te fac să te îngrijorezi dacă vei avea posibilitate sau nu.

A fi tânăr înseamnă a da examene: atât la şcoală cât şi în viaţa de zi cu zi. Ne izbim de tot felul de probleme, intrăm în contact cu fel şi fel de oameni şi, mai ales pentru cei care încep să lucreze chiar şi numai ca sezonieri, apar situaţii prin care oamenii ne cataloghează ce fel de oameni suntem.

A fi tânăr înseamnă a începe să te stresezi, vrei ori nu, gândindu-te la viitor. Ce vei face, cum îţi vei câştiga pâinea şi cine va fi cel/cea care îţi va fi partenerul de viaţă? Mii de întrebări fără un răspuns.

A fi tânăr înseamnă a te gândi mai mult la ceea ce crezi şi felul în care o faci. E bine să fim responsabili în privinţa aceasta mai ales că părinţii nu vor mai putea să aibă atâta putere asupra noastră. Noi vom fi cei ce vor decide cum vom petrece timpul liber, cât de de vom merge la adunare şi seriozitatea cu care vom trata lucrurile spirituale.

A fi tânăr înseamnă a alege între a lupta sau a lăsa armele jos. Alegi între a deveni mai înţelept sau a te lăsa învins de fire. De multe ori e destul de greu să lupţi, însă aceasta e singura şansă de a învinge.

Dragul meu, întreaga viaţă e o luptă însă perioada tinereţii aduce cu ea lupte şi stări cu care nu se confrunta nicio alta categorie de vârstă. Însă trebuie să luptăm. Am întâlnit tineri cuprinşi de disperare, fără nicio speranţă că viaţa va deveni mai bună şi chiar eu însumi am ajuns în stări dureroase. Însă de fiecare dată am cerut ajutorul Domnului şi am găsit puterea să merg mai departe. Învaţă şi tu ca în orice clipă, fie că e vorba de o îngrijoarare, o decizie sau o luptă ce trebuie s-o duci, să-ţi ridici privirile spre cer. El poate face dintr-un tânăr slab unul puternic, dintr-un tânăr cu nicio speranţă de viitor unul binecuvântat. Învaţă să te încrezi în El!

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button