BisericaStiri

Bisericile se implică în clădirea noului Nepal

Problemele sociale, adânc înrădăcinate din Nepal sunt adresate de creştinii care aparţin sutelor de biserici, sub o nouă iniţiativă. După cum statul se luptă cu acceptarea unei noi Constituţii după abolirea monarhiei şi sfârşitul războiului civil, creştinii îşi aduc contribuţia şi se angajează să clădească un Nepal nou.

Steve Collins, reprezentantul statal Tearfund pentru Nepal, a spus: „Lucrul distinctiv despre angajamentul creştinilor de a clădi un Nepal nou, în contrast cu poziţiile altor grupări interesate, este că creştinii nu cer doar ansamblarea constituţională pentru a face ceva, ei îşi iau angajament în a face ceva pe cont propriu.”

„Aceasta înseamnă să se mobilizeze în a lucra şi a adresa nevoile prioritare identificate în consultarea societăţii civile.”

Aproape 2.000 de oameni din 600 de biserici se implică cu liderii statului în probleme legate de corupţie, castă discriminare, şomaj, violenţă şi discriminare împotriva femeilor, analfabetism.

Cu toate că creştinii sunt un grup minoritar în această ţară predominant hindusă, ei se vor întâlni în aproape 75 de districte cu lideri politici şi civili pentru a le împărtăşi viziunea asupra noului Nepal.

Creştinii încurajează liderii să fie activi şi răspunzători în a căuta să adreseze problemele cu care Nepal se confruntă.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button