ExterneStiri

Olanda: Un funcţionar public a fost concediat în urma refuzării oficierii căsătoriilor gay

Un funcţionar public  creştin a fost concediat din oraşul Haga pentru că a refuzat să oficieze căsătorii de aceeaşi orientare sexuală din motive biblice.

Wim Pijl, în vârstă de 67 ani, a afirmat că marţi, 15 noiembrie, va lua măsuri legale împotriva concedierii, în ciuda faptului că Parlamentul susţine căsătoriile gay. „Pentru mine este un caz personal”, a explicat Pijl. El a afirmat, de asemenea, pentru reporteri că Dumnezeu se opune căsătoriilor de aceeaşi orientare sexuală. „Ca şi creştin am învăţat din Biblie că există doar un singur fel de căsătorie:  între un bărbat şi o femeie.”

Guvernul oraşului Haga a transmis printr-un purtător de cuvânt că nu era altă cale decât să-l concedieze pe Pijl pentru că a refuzat să-şi retragă remarcile făcute. În plus, Parlamentul  a sigilat efectiv concedierea marţi, 15 noiembrie, când majoritatea legislatorilor au votat pentru o propunere de lege care va forţa funcţionarii să oficieze căsătoriile gay.

„Nu pot să discriminez cuplurile gay, dar sunt discriminat din cauza concepţiilor mele. Voi cerceta serios posibilele măsuri legale împotriva concedierii”, a spus Pijl, care, de asemenea, a fost consilier al facţiunii creştine.

Pijl este susţinut în cazul său de Uniunea Comerţului RMU care este şocată de această situaţie. Norvegia a devenit una dintre primele ţări care a legalizat căsătoriile gay în 2001. Norvegia are 104 funcţionari publici care refuză să oficieze ceremoniile pentru căsătoriile gay, potrivit unei grupări a drepturilor gaylor olandezi COC.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button