ExterneStiri

Pakistan: Şcolile nu tolerează minorităţile religioase

Şcolile pakistaneze îşi învaţă elevii să urască minorităţile hinduse şi non-musulmane, potrivit unui studiu al comisiei guvernului american. Rezultatele investigării sugerează felul în care islamul militant este adânc înrădăcinat în ţară, într-un timp în care negocierile de pace cu India hindusă au devenit cruciale.

Studiul a examinat mai mult de 100 manuale dăruite elevilor între clasele 1-10, de asemenea, a intervievat sute de studenţi şi profesori din Pakistan. Potrivit raportului, manualele pakistaneze descriu într-un mod neîndurător hinduşii (şi cu o mică extindere, creştinii sunt luaţi în derâdere).

„Minorităţile religioase sunt deseori portretizate ca fiind cetăţeni inferiori din clasa de mijloc, cărora li s-au acordat drepturi limitate şi privilegii generoase din partea musulmanilor pakistanezi, lucru pentru care ei ar trebui să fie recunoscători”, a precizat raportul.

„Hinduşii sunt descrişi în mod repetat ca fiind extremişti şi duşmani eterni ai islamului, ale căror cultură şi societate sunt bazate pe nedreptate şi cruzime, în timp ce islamul trasnmite un mesaj de pace şi fraternitate, concepte portretizate ca fiind ostile pentru hinduşi.”

Creştinii şi hinduşii reprezintă 3-4% din populaţia Pakistanului. Mai există, de asemenea, un mic număr de budişti şi sikhi.

„Odată cu predarea discriminării se va mări şi probabilitatea ca extremismul religios violent din Pakistan să continue să crească, libertatea religioasă slabă, stabilitatea naţională şi regională, securitatea globală”, a afirmat Leonard Leo, preşedintele Comisiei SUA asupra Libertăţii Religioase Internaţionale, într-o declaraţie.

Pakistan, ţară care a fost formată în 1947 ca un cămin pentru musulmani în fosta „Indie Britanică”, a desfăşurat 3 războaie cu India independentă. În 1971, Estul Pakistanului s-a rupt, înfiinţându-se statul Bangladesh.

Mai mult, încă de la sfârşitul anilor ´70, când fostul General al armatei Zia ul-Haq a pus mâna pe putere şi a impus legea Sharia în Pakistan, extremismul din ţară a înflorit, conducând la un stat în care non-musulmanii şi alţi minoritari să fie persecutaţi, abuzaţi, şi chiar ucişi.

Pakistan deţine, de asemenea, o controversată lege a blasfemiei, conform căreia, oricine este osândit din cauza insultării islamului, poate muri.

Prezentând acest fond, autorii studiului au avertizat că orice eforturi de a schimba educaţia pakistaneză, cu siguranţă  vor fi întâlnite cu rezistenţă semnificativă şi ostilitate for militanţii islamici, ambele în cadrul guvernului, dar şi afară.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button