ExternePersecutii

Presiunea politică poate ajuta creştinii persecutaţi?

Dwiti Nopita Rini este membră a unei comunităţi creştine din Bogor, vestul Javei. Aceasta afirmă că creştinii indonezieni, în mod crescător, devin ţinte ale musulmanilor radicali. Sub presiunea Apărării Islamice de Faţă( FPI), maiorul Bogorului a închis biserica în 2010. FPI a devenit mai influenţabilă de la căderea lui Suharto dn 1998. Sub dictatură radicală, partidele au fost suprimate.

Lobby
Cifrele publicate de Institutul Setara, o organizaţie a drepturilor omului din Jakarta, arată că violenţa împotriva creştinilor este în creştere. Au existat 12 incidente în 2009, iar în anul următor-75. Bisericile au fost arse, iar creştinii ameninţaţi. Dwiti Nopita Rini a spus: „Nu te simţi în siguranţă. Chiar şi avocatul nostru- un musulman- a fost ameninţat din cauză că ajută comunitatea creştină.”

Creştinii din Bogor au apelat la lobby. „Avem susţinerea oamenilor din Partidul Democrativ, cel mai mare partid politic din Indonezia. Curtea Supremă a subliniat faptul că biserica trebuie să fie redeschisă, dar maiorul este încăpăţânat.”

Dând vina pe copţi

Ştefan lucrează pentru Uşi Deschise, o organizaţie internaţional creştină care susţine creştinii persecutaţi din întreaga lume. Uşi Deschise distribuie Biblii, vizitează creştinii în închisoare şi încearcă să furnizeze ajutor financiar dacă aceştia îşi pierd locurile de muncă. Ştefan spune că protestele din lumea arabă au înrăutăţit situaţia creştinilor din Orientul Mijlociu.

„Este ciclic. Sub Mubarak, Biserica Coptă a fost protejată într-o oarecare măsură, dar acea protecţie este acum privită cu scepticism.”

În octombrie, 200 de egipteni copţi au demonstrat pentru o protecţie mai bună. Soldaţii au deschis focul asupra lor, ucigând 25 de oameni şi rănind 200. ” Media statală învinovăţit copţii, dar cu mulţumiri, alte staţii de ştiri arabe, precum al-Arabiya, au corectat acea privelişte. Asta înseamnă progres.”

Acesta afirmă că presiunea politică din ţările vestice este necesară, şi îl roagă pe ministrul olandez al Afacerilor de Externe, Uri Rosenthal, să apeleze la contrapartida egiptenilor pentru a oferi copţilor o mai bună protecţie împotriva persecuţiilor. Mohamed Kamel Amr a promis o investigaţie în ceea ce priveşte violenţa împotriva copţilor.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button