BisericaPersecutiiRugaciune

Pe genunchi pentru biserica persecutată

Potrivit unui nou studiu realizat de Organizaţia „Open Doors” în 2011 numărul ţărilor în care creştinii sunt persecutaţi s-a ridicat la 50. În fruntea acestei liste rămâne Coreea de Nord, iar Rusia a intrat în acest an şi ea în clasament, plasându-se pe locul 50.

În rubrica „Pe genunchi pentru biserica persecutată” publicăm ştiri din ţările persecutoare şi aducem motive de rugăciune pentru aceste 50 de ţări.

Fiţi prin rugăciune alături de cei ce sunt în suferinţă.

Coreea de Nordnumărul 1 în lista ţărilor persecutoare

Nicăieri în lume nu există persecuţie creştină mai severă. Creştinii sunt nevoiţi să-şi ascundă credinţa; părinţii creştini nu pot să-şi împărtăşească credinţa copiilor lor, până când aceştia nu sunt îndeajuns de mari pentru a înţelege pericolele. Posesorul unei Biblii poate fi condamnat la moartea sau internat într-un lagăr de concentrare.

În 2010 sute de creştini au fost arestaţi. Unii au fost ucişi, alţii trimişi în lagăre de concentrare. În ciuda riscurilor, biserica rămâne tare:  se estimează existenţa a 400.000 de credincioşi în această ţară.

Coreea de Nord a pornit un adevărat genocid împotriva fetiţelor nou-născute. Acestea sunt pur şi simplu omorâte la naştere pentru a nu permite înmulţirea populaţiei.

Rugaţi-vă pentru Biserica din Coreea de Nord care este persecutată, şi pentru protecţia creştinilor care sunt zilnic în pericol.

Rugaţi-vă pentru puterea de a rezista a celor 50.000–70.000 de creştini aflaţi în lagărele de concentrare. Pentru înţelepciunea părinţilor care vor să le vorbească copiilor lor despre Isus.

Rugaţi-vă ca situaţia în Coreea de Nord să se schimbe spre binele creştinilor din această ţară.

Iranul-pe locul 2 în această listă

La începutul anului 2010 în Iran s-a înregistrat o creştere considerabilă a numărului de creştini arestaţi. Chiar dacă unii dintre aceştia au fost eliberaţi mai târziu, presiunea asupra Bisericii rămâne puternică. Mulţi din cei aproximativ 350.000 de credincioşi care au părăsit rândurile islamiştilor, trăiesc cu frica unei răzbunări a fundamentaliştilor sau a unor hărţuiri din partea guvernului. După tulburările care au avut loc în urma alegerilor din 2009, regimul a pierdut din credibilitate şi, încercând să distragă atenţia de la protestele care zguduie societatea, a devenit din ce în ce mai ostil creştinilor.

Rugaţi-vă ca un număr cât mai mare de iranieni să audă Evanghelia şi să găsească adevărata libertate în Isus.

Rugaţi-vă pentru protecţia creştinilor aflaţi în închisoare şi pentru întărirea în credinţă a celor aflaţi în suferinţă.

Există o nevoie foarte mare de Biblii. Rugaţi-L pe Dumnezeu să trimită Cuvântul Lui în Iran.

Afganistanul-pe locul 3 în lista ţărilor persecutoare

Creştinii care vorbesc deschis despre credinţa lor întâmpină presiuni mari din partea familiei, dacă este musulmană, a societăţii şi a guvernului. În aceste circumstanţe, cei credincioşi încearcă să nu iasă în evidenţă şi nu se întâlnesc împreună în locuri publice, din cauza lipsei de siguranţă.

În iunie 2010, după ce a fost difuzat la televizor botezul unor creştini afgani, secretarul adjunct al Parlamentului afgan a cerut executarea celor convertiţi la creştinism. Ca urmare a acestui demers, mulţi creştini au început să se ascundă. În august 2010, câţiva lucrători sociali creştini au fost omorâţi de către talibani.

Rugaţi-vă pentru credincioşii care se ascund şi care se află sub presiunea de a renunţa la credinţă. Rugaţi-vă pentru programe creştine de radio şi televiziune care să încurajeze credincioşii izolaţi şi să îi ajute pe cei ce caută să găsească calea spre Isus.

Rugaţi-vă pentru creştinii afgani care sunt dornici să vestească Evanghelia, în pofida riscurilor.

Arabia Saudită-pe locul 4 în clasament

În acest regat islamic nu există libertate religioasă. Închinarea publică non-musulmană este interzisă, iar convertirea la creştinism este văzută ca o apostazie şi este pedepsită cu moartea. Creştinilor străini li se îngăduie să se închine în adunări private, dar şi aceştia întâmpină adesea dificultăţi. 12 creştini filipinezi şi un preot au fost arestaţi în timpul unui serviciu ţinut într-o casă privată în octombrie 2010. Credincioşii saudiţi se tem să-şi mărturisească credinţa. În 2010 au existat diferite rapoarte ale unor organizaţii internaţionale cu privire la creştinii care au fost maltrataţi pentru credinţa lor.

Majoritatea creştinilor din această ţară sunt muncitori străini. Rugaţi-vă ca aceştia să aibă înţelepciune în mărturisirea credinţei lor şi pentru unitatea credincioşilor saudiţi.

Rugaţi-vă pentru ca tinerii care studiază sau muncesc în afara Arabiei Saudite să audă Evanghelia şi să vină la credinţă.

Pe locul 5 – Somalia

Şi în 2010 Somalia a rămas un loc foarte periculos pentru creştini. Cel puţin 8 credincioşi au fost omorâţi, iar un sfert dintre toţi creştinii au fugit din ţară. Majoritatea credincioşilor sunt nevoiţi să practice credinţa în secret. Ţara nu a mai avut un guvern central eficient din 1991. Rebelii musulmani numiţi Al-Shabaab, controlează cea mai mare parte a sudului ţării şi depun eforturi constante de a înlătura creştinii din ţară. Există, totuşi, semne evidente că aceştia pierd din popularitate.

Rugaţi-vă ca Domnul să pună capăt instabilităţii politice şi luptelor din această ţară sfâşiată de război.

Rugaţi-vă pentru mâna de credincioşi din Somalia, ca să crească numărul lor şi să se întărească în credinţă, în pofida circumstanţelor atât de dificile.

Rugaţi-vă ca Dumnezeu să deschidă noi oportunităţi de a vesti Cuvântul somalezilor.

Doinita Bejenaru

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button