BisericaExterneMarturiiRevelatiiStiri

Etiopia: Înălţată din moarte

Locuitorii unei divizii administrative din Etiopia încă sunt compleşiţi de un miracol după ce una din membrele comunităţii are din nou suflare de viaţă, după ce a fost declarată moartă câteva ore mai devreme. Pe 21 septembrie 2011, dimineaţa devreme în satul Omo, Amarech Ameche a pierdut în lunga sa luptă
împotriva Sida. Cu toate acestea, mai este mult până la sfârşitul poveştii. Pe când membrii comunităţii se pregăteau pentru slujba de înmormântare, liderii bisericii din satul Omo au început să se roage pentru sora lor moartă.

Omo este un sat în interiorul localităţii Mudula, un oraş lovit de sărăcie la o distanţă de aproximativ 400 km de Addis Ababa, capitala Etiopiei. „Această comunitate trăieşte în sărăcie; nu există apă curată, condiţiile aerului variază, este afectat de uscăciune, şi mulţi au problema lipsei hranei ori a apei. În localitatea principală, aproximativ 200.000 oameni trăiesc beneficiind de un singur centru de sănătate, (câteva) clinici mici, şi niciun spital… mulţi mor înainte să ajungă la un spital. O singură ambulanţă pentru mulţimea asta de oameni. În această comunitate sunt sute de orfani şi toţi au nevoie de asistenţă în ce priveşte creşterea şi educarea lor”, spune Azele Adore, membru al comunităţii şi bisericii din sat.

Se spune în această comunitate că Dumnezeu aduce un mesaj de credinţă şi vindecare. Dincolo de circumstanţele deja remarcabile ale morţii şi învierii lui Amarech Ameche, se află unicul eveniment profetic care a avut loc cu câţiva ani înainte de incident. „Am avut credinţă pentru că acum patru ani Domnul a spus că moartea va veni şi mărturia mea va fi făcută public în toată lumea, şi credinţa multora va fi ridicată. Chiar aşteptam acel moment…şi acum că s-a petrecut sunt foarte încântată”, spune Ayele.

Membrii bisericii afirmă că Dumnezeu i-a înştiinţat că un miracol se va petrece care va presupune învierea unui membru al comunităţii. „Această poveste a fost spusă acum patru ani şi a avut loc.. Domnul a înfăptuit un miracol, şi după multe ore acest trup mort a început să respire şi toţi au strigat surprişi, glorificându-L pe Dumnezeul care a ascultat rugăciunile copiilor săi”, mai spune Ayele.

Din acuza lipsei personalului medical din satul sarac, cu siguranţă scepticismul va învălui această poveste, dar peste 60 de membri ai comunităţii au fost martori atunci când respiraţia lui Amarech Ameche a încetat. Pe data de 21 septembrie, la ora 7 a.m., familia şi liderii bisericii satului au confirmat moartea văduvei de 45 de ani.

La 9 a.m., după 2 ore de la trecerea ei în nefiinţă, ea s-a trezit, năucită la început, dar curând a început să înţeleagă ce i s-a întâmplat. „Ştiu că preţ de câteva ore am fost moartă”, spune Amarech Ameche. Şi totuşi, Dumnezeu are de transmis prin Amarech ceva mai mult decât doar o poveste. Aşa cum ar trebui să spunem unor cinici, „ Tot nu credeţi? Priviţi asta!” Şi Dumnezeu înzestrează satul cu un alt miracol. Trei zile mai târziu, Amarech Ameche încă odată pare să piardă lupta împotriva HIV Sida şi a foametei. Dar acest război Îi aparţine lui Dumnezeu. Pe 24 septembrie la ora 6 p.m., inima lui Amarech încetează din nou să mai bată.

Ayele reaminteşte episodul plin de putere: „Membrii bisericii din satul Omo, familia ei şi vecinii săi sunt adevărata mărturie. Situaţia era următoarea: respiraţia ei a încetat, culoara ochilor i s-a schimbat, nu era nicio mişcare…oamenii s-au adunat ca să plângă amărăciunea, regretul.” De această dată, Amarech a rămas în acea stare 4 ore, durata dublă a primului fenomen. Refuzând să rămână moartă pentru a doua oară, Amarech se trezeşte din nou tulburată, dar devine coerentă după mai multe minute de recuperare.

„Prima oară a început să vadă ce s-a întâmplat cu ochii ei…După câteva minute a spus „sunt bine”, şi după câteva ore a înţeles toate condiţiile a ceea ce i s-a întâmplat.” Amarech Ameche îşi spune mărturia în faţa satului: „Domnul mi-a mai dat zile ca să trăiesc…Ştiu că nu am pe nimeni care să mă ajute, dar cu toate acestea Domnul a făcut lucruri măreţe în viaţa mea. Voi toţi sunteţi o mărturie a ceea ce mi s-a întâmplat. Rugaţi-vă să trăiesc o viaţă plăcută înaintea lui Dumnezeu, iar el să-mi dea hrana cea de toate zilele.”

„Mărturia ei a atins vieţile multora şi mulţi au plâns”, spune Ayele. Când a fost întrebată dacă era cineva în sat care să nu creadă aceste două incidente ca fiind lucrarea mâinlor lui Dumnezeu, Ayele a spus „Nimeni.” „Mai mult decât oricine, acei care nu sunt creştini I-au adus glorie lui Dumnezeu şi au spus că Dumnezeul pe care noi Îl urmăm este măreţ, iar mulţi au spus „noi Îl vom urma pe acest Dumnezeu dătător de viaţă”, a precizat Ayele.

Ayele continuă să fie un membru puternic al comunităţii Omo. Ayele participă,  îi învaţă şi îndrumă pe membrii bisericii în diferite probleme şi menţine o relaţie apropiată cu văduva bolnavă de Sida, membră a grupului, victorioasă asupra morţii, Amarech Ameche. Ayele a mai participat şi la organizarea bisericii din Omo şi a fost implicată în grupul instituţiei HIV, fiind  un membru cheie în formarea relaţiilor bisericii cu Bruce Sonnenber şi ministeriatul lui în sprijinul bolnavilor HIV Sida, „He Intends Victory”, cu sediul principal la Irvine, California.

Ayele este plină de bucurie pentru ceea ce a făcut Domnul în comunitatea sa prin Amarech Ameche, dar pentru ea şi pentru satul Omo, acesta este doar începutul a ceea ce rămâne o călătorie lungă.

„Un liceu foloseşte pentru 200.000 de oameni. Sunt acolo sute de orfani… avem nevoie de voluntari şi fundaţii, biserici care să ne sprijine şi să lucreze cu noi.Rugăciunea mea este să primim ajutor şi asistenţă pentru comunitate”, spune Ayele.

Dacă ai vrea să afli cum poţi ajuta sprijinind pe cei afectaţi de HIV Sida precum cei din comunitatea Omo, vă rugăm să-l contactaţi pe Bruce Sonnenberg la „He Intends Victory”: PO Box 399 Irvine, CA 92650 1-800-HIV-HOPE 949-716-4670 fax 714-247-1264 949-350-9990 cell www.heintendsvictory.com [email protected]

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button