ArticoleMeditatii

Păstrarea caracterului

Să nu umbli cu bârfe în mijlocul poporului tău. Leviticul 19,16

La ora unu după-masă, în ziua de 14 august 1933, omul din turnul de veghe de pe înălţimea muntelui Saddle, din Oregon, a observat ceea ce părea a fi un mic foc de pădure, dincolo de Gales Creek Canyon. Aceasta era o regiune unde lucrau tăietori de lemne şi toţi aşteptau ca ei să stingă focul, dar n-au putut.
Când la faţa locului au sosit pompieri de meserie, focul ieşise de sub control. Acestora li s-au adăugat voluntari, alcătuind o armată de trei mii de oameni care se luptau cu flăcările. Totuşi n-au reuşit să oprească focul. Scântei şi fum se ridicau până la peste 2 800 m în văzduh. Căldura era aşa de mare, încât nimeni nu se putea apropia mai mult de 400 m de flăcări.
Acesta a fost cel mai mare incendiu de pădure din istorie. Un total de 27 000 de pogoane de pădure au fost nimicite, o cantitate de lemn de construcţie egală cu toată cheresteaua folosită în Statele Unite în timp de un an. Pierderea a fost estimată la peste 200 de milioane de dolari.
Bârfa este ceva asemănător cu un incendiu de pădure. Ea începe doar cu o mică scânteie de informaţie. În acest moment, ar fi uşor să fi e stinsă. În loc de aceasta, povestitorii fac din scânteie o flacără, adăugând combustibil la foc, în timp ce povestesc mai departe. Nu peste mult timp, focul a ieşit de sub
control. Într-o şcoală, bârfa şi flecăreala ajunseseră atât de rele, încât profesoara a trebuit să găsească o cale să le oprească. Şi-atunci, într-o dimineaţă, a adus în clasă o cutie de carton pe care erau lipite fi guri de păsări. În capac era o mică deschizătură. Profesoara a propus ca, dacă copiii doresc să bârfească, să spună păsărilor. Ei trebuia să scrie orice lucru rău pe care l-au auzit despre cineva pe o bucată de hârtie şi s-o pună în cutie. În prima zi, cutia a fost plină. După câteva zile, cutia era goală. Copiii şi-au dat seama că nu era nici un haz să le spună păsărilor, pentru că ele nu spuneau mai departe. Ei au mai descoperit
că fiecare din clasă era mult mai fericit.
Dacă auziţi vreo bârfă astăzi, păstraţi-o pentru voi înşivă. Faceţi ca focul să se stingă la voi. În cazul acesta, un indicator bun ar fi : „Ajutaţi la prevenirea incendiilor provocate de bârfeli.” Conservarea caracterului este tot atât de importantă ca şi conservarea resurselor.

Sursa: Revista Respiro.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button