ExterneStiri

Rugăciune pentru Insula Tuvalu

Episcopul Polineziei a cerut disperat un recurs la rugăciune după ce a vizitat Insula Tuvalu din Pacific. Arhiepiscopul Winston Halapua, unul din cei 3 arhiepiscopi ai Bisericii Anglicane din Noua Zeelandă şi Polinezia, raportează că a văzut copii cutreierând străzile din cauză că şcolile au fost închise, ca urmare a deficitului de apă.

Cetăţenii tuvaluani au relatat arhiepiscopului că au fost criticaţi din cauza faptului că beau apă, puţurile lor fiind contaminate cu apă de mare.

Bananele, nucile de cocos sunt principala sursă de hrană pentru insulari, dar pomii se ofilesc şi mor din cauză că rădăcinile sunt otrăvite de apa sărată, ne informează arhiepiscopul. Vizita insulei l-a convins pe Winston Halapua că îngrijorările asupra creşterii nivelului apei nu mai sunt teorii abstracte, ci pură realitate. „Pentru mine, a merge în Tuvalu- aceasta este informaţia de care am nevoie”, a spus acesta. ” Pentru mine, a vedea înseamnă a crede. Ceea ce am văzut este realitatea creşterii mării.”

Fără nicio prognoză meteo pentru Tuvalu în următoarele 3 luni, în a treia zi de vizită a fost alarmantă pentru arhiepiscopul care a emis o chemare a tuturor bisericilor mondiale în a se ruga pentru Tuvalu. Acesta a adăugat, totuşi, că relieful este doar o minusculă parte a poveştii.

„Marea poveste este aceasta: vă rog să faceţi ceva în privinţa schimbărilor climatice”, ne-a relatat arhiepiscopul. Dumnealui a îndemnat creştinii să se roage pentru ploaie în Tuvalu, schimbările climatice şi creşterea nivelului mării.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button