ExterneStiri

Uzbekistan: Article 18 Alliance atrage atenţia asupra violurilor drepturilor omului

Organizaţia drepturilor omului „Article 18 Alliance” încearcă să atragă atenţia preşedintelui Uzbekistanului, Islam Karimov asupra faptului că în ciuda sancţiunilor (impuse pentru violarea drepturilor omului) pe care Congresul US le-a luat, situaţia din această zonă lasă mai puţin de dorit, raportează Christian Telegraph.

Textul scrisorii adresate preşedintelui este disponibil pe site-ul oficial al organizaţiei, în reţeaua de socializare Facebook.

„Am fost bucuroşi să aflăm vestea că Congresul US a ridicat sancţiuni împotriva ţării dumneavoastră în ceea ce priveşte violarea drepturilor omului. Înţelegem că acest lucru este un act de bunăvoinţă din partea guvernului nostru faţă de statul dumneavoastră, în nădejdea că violarea drepturilor omului va înceta. Totuşi, până situaţia se îmbunătăţeşte, în mod special în privinţa relaţiei cu minoritatea protestantă creştină”, precizează fragmentul scrisorii.

” Nicio săptămână nu trece fără amenzi, distrugeri de Biblii, sentinţe de detenţie, sau interdicţii asupra deţinerii sau citirii Bibliei. Victimele acţiunii nejustificate ale legii impuse au fost mii de creştini evanghelici”, relatează documentul. Article 18 Alliance de asemenea ne reaminteşte că un nou creştin convertit, Tohar Haydarov a primit sentinţă de 10 inchisoare într-un caz.

” Azi vă rugăm să vă gândiţi, de altfel, împotriva cui luptă guvernul dumneavoastră”, se menţionează în scrisoare. ” Împotriva oamenilor al căror Dumnezeu a murit pe o cruce pentru păcatele tuturor oamenilor, „ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică”. Împotriva oamenilor ale căror inimi sunt umplute cu dragoste faţă de aproapele lor, dorinţa de a sluji şi ajuta săracii, de a construi o societate sănătoasă. Creştinii, ca nimeni alţii de pe această planetă, sunt cei mai paşnici oameni, cetăţeni care sunt supuşi legilor din ţările aprţinătoare.”

Organizaţia drepturilor omului a rugat preşedintele Uzbekistanului să îl elibereze pe Tohar Haydarov, să anuleze amenzile şi să oprească persecuţia creştinilor.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button