J. John pune sub semnul întrebării nevoia de „ macabrul” Halloween

0
290

J. John susține că până și ateii ar trebui să se îngrijoreze de crescânda notă întunecoasă a Halloween-ului. Acesta  îndeamnă oamenii să arunce o privire atentă la Halloween și la accentul său tot mai întunecos.

Această ciudată sărbătoare anuală este o întreprindere multimilionară de lire sterline și este populară în special în rândul copiilor, cărora le face plăcere să se costumeze și să se joace de-a „ ne dați, ori nu ne dați”.

Evanghelistul și autorul ne avertizează că mulți creștini și necreștini sunt ”neliniștiți” de Halloween și de focalizarea sa asupra părții întunecate a supranaturalului.

În timp ce îmbrăcatul ca vrăjitoarele poate părea pentru unii ca o distracție care nu poate să facă rău, J. John spune că lumea răului are încă „ un potențial imens de a răni” și copiii nu ar trebui să fie încurajați să ia parte la un eveniment care sărbătorește „ cea mai tenebroasă parte a supranaturalului.”

„ Cu toate că aceste puteri [întunecate] sunt învinse în cele din urmă, ele tot au un potențial imens de a face rău”, spunea el.

„ Așa că pentru creștini, chiar dacă copiii care se îmbracă precum vrăjitoarele și vrăjitorii nu fac o încercare serioasă de a se implica în supranatural, nu este ceva ce trebuie încurajat.”

„ Principiul precauției „ când te îndoiești, n-o face”, se aplică aici.” J. John merge mai departe și întreabă care este motivul  sărbătoririi „macabrului” și „răului”, și legătura dintre imaginea inatractivă a răului.

„ De ce să ne îmbrăcăm într-un fel care portretizează moartea și decăderea? Chiar și cel mai convins ateu trebuie să fie serios îngrijorat de tendința din ce în ce mai mare a costumelor și a măștilor cât mai înspăimântătoare. Și de ce ar trebui oamenii urâți, speriați sau arși să fie asociați cu răul? Într-o eră când media face paradă doar trupurilor frumoase, noi trebuie să spunem sus și tare că nu există absolut nicio legătură între a avea un corp deformat sau distorsionat și a fi rău. ”

„ A fi urât și a fi rău sunt două lucruri foarte diferite.” În același timp „ne dați”, doar întărește principiul „ Dă-mi ce vreau – că altfel…”, spunea el.

„ În orice domeniu există argumente contra Halloween-ului. Într-o anumită măsură, nu contează dacă credem sau nu în existența puterilor spirituale. Halloween-ul rămâne condamnat din alt motiv: este o sărbătoare întunecoasă care se concentrează asupra răului, a ororii și a ceea ce este greșit.”

„ Un punct-cheie este că în Halloween-ul modern nu există niciun element al binelui care triumfă asupra întunericului.  Nu, sunt prea multe vești rele și niciuna bună despre Halloween.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.