ExterneStiri

Iran: Presiunile continuă asupra pastorului creştin Youcef Nadarkhani

Pastorul Nadarkhani este unul dintre numeroșii creştinii care suferă persecuţii în Iran.

Oficialităţile Iranului încearcă să-l convertească pe pastorul Youcef Nadarkhani în timp ce-și așteaptă verdictul sub jurisdicția liderului suprem, Ayatollah Ali Khamenei, a raportat Solidaritatea Creștină Mondială (SCM). SCM a fost informată că în timpul șederii lui Nadarkhani în închisoare, gărzile și oficialitățile i-au oferit literatură islamică religioasă, „chipurile, ca parte a unei campanii  oficiale de a converti prizonierii creștini.” „SCM este foarte îngrijorată de vestea că hărțuirea creștinilor iranieni se va intensifica”, a declarat Ambasadorul Special al SCM, Stuart Windsor.
Nadarkhani, pastor creștin, a fost  arestat la început pentru protestare, în octombrie 2009. Acuzația lui a fost schimbată atunci în apostazie și tentativă de a evangheliza musulmanii, fapt  pentru care a fost găsit vinovat în tribunalul local din provincia Gilan. El a făcut apel la cazul său către Curtea Supremă  a Iranului în decembrie 2010. Cazul a fost trimis înapoi Curții provinciale din Gilan, care în schimb, l-a trimis liderului suprem al Iranului, Khamenei, pentru recenzie.

Khamenei are autoritate supremă asupra chestiunilor juridice ale Iranului, și se  așteaptă anunțarea soartei lui Nadarkhani până în 2 noiembrie.

„Ayatollah poate să decidă ce vrea. El controlează judiciarul (cine este executat şi cine nu), armata, iar  lista continuă”, a spus pentru The Christian Post Jordan Sekulow, Directorul Executiv al Centrului American de Lege și Justiție.

Potrivit unei afirmații elaborate de către SCM, Nadarkhani nu e singurul creștin închis care este persecutat, în Iran.

Nu demult Iranul a făcut represiuni asupra Bisericii din Iran, arestând pastori pentru „acțiuni împotriva securității statului” și transferând prizonieri creștini în închisori cu regim de tortură, doar pentru a le oferi un exemplu celorlalți.

Potrivit SCM, un membru al bisericii iraniene, Mehdi Furutan, a fost transferat recent într-o celulă subterană din Închisoarea de Securitate Adelabad, care are reputație pentru torturarea prizonierilor.

SCM a spus că: „Există o tendință crescândă a tribunalelor iraniene și a oficialităților de a caracteriza activitățile creștine legitime, drept delicte împotriva statului.”

Cu toate că sistemul juridic al Iranului se străduiește să înăbușe Creștinismul în Iran, ACLJ susține că presiunea internațională „poate fi singurul motiv pentru care Nadarkhani este încă în viață.”

După Sekulow- ACLJ, Curtea Supremă a Iranului are un istoric de prelungire a cazurilor juridice, pentru a distrage atenția internațională.  Din acest motiv, SCM și ASCLJ îi încurajează pe liderii religioși precum și pe diferite țări, să îndemne Iranul să oprească practicile de persecuție religioasă.

”Adevăratul nostru țel este de a păstra cazul lui Nadarkhani în centrul atenției”, a declarat Sekulow pentru Christian Post.

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button