ExterneStiri

Atacul asupra Israelului declanșează starea de Război

Un atac surpriză fără precedent asupra Israelului din partea teroriștilor Hamas declanșează Declarația de război din partea premierului israelian Benjamin Netanyahu

foto: christianheadlines.com

O întorsătură sfâșietoare a evenimentelor continuă să aibă loc în Israel, după ce un atac surpriză a făcut sute de morți și mii de răniți, un număr care continuă să crească. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat stare de război în fața unui atac fără precedent al grupării teroriste Hamas, care și-a revendicat responsabilitatea pentru atac. Atacul a fost lansat în timpul sărbătoririi Simchat Torah, cu 2.000 de rachete zburând pe orizontul israelian, urmate de o infiltrare a teroriştilor înarmaţi care străpunge graniţa puternic păzită.

Hamas a capturat civili israelieni, soldați și proprietăți, intenționând să le schimbe cu militanți încarcerați. Potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății, Israelul a inițiat lovituri aeriene asupra Fâșiei Gaza, ducând la 232 de victime și peste 1600 de răniți. Tensiunile de lungă durată dintre Gaze și Ierusalim lasă conflictul să se desfășoare în mai multe locații, cu bâlbâituri cu arme în apropierea graniței și lupte continue în bazele IDF și în comunitățile din sudul Israelului.

Netanyahu a afirmat că Israelul este pregătit pentru o campanie prelungită și puternică. Caracterul surpriză a atacului a luat Israelul cu priză, determinând o mobilizare în masă a rezervelor și inițierea Operațiunii Swords of Iron.

În mijlocul crizei care se desfășoară, liderii globali au promis sprijin pentru dreptul Israelului de a se apăra. Președintele Joe Biden și secretarul de stat Antony Blinken au condamnat atacurile, exprimând sprijinul neclintit pentru Israel. Contextul istoric al conflictului, înrădăcinat în ocuparea teritoriilor de către Israel din 1967 și tensiunile continue cu Hamas, a fost subliniat de atacul care a avut loc la aniversarea a 50 de ani de la Războiul Yom Kippur. Capturarea de către Hamas a ostaticilor israelieni a adăugat complexitate situației.

Pe măsură ce apare conflictul, mulți din zona de război au apelat la rețelele sociale pentru a posta despre ce se întâmplă. Mulți cer rugăciune pentru intervenția milostivă a lui Dumnezeu, călăuzire pentru Israel și mângâiere pentru cei îndurerați în mijlocul durerii și devastării inimii.

Tradus de la sursa: www.christianheadlines.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button