ExterneStiri

Ţările de Jos: Singurătatea şi oboseala – noile criterii ale eutanasierii

Asociaţia Medicală de Regalitate Olandeză( KNMG) a oferit noi orientări pentru interpretarea Actului Eutanasial din 2002 care include ” indispoziţie mintală şi psihosocială „cum ar fi ” pierderea funcţiei, singurătate, pierderea autonomiei”, criterii acceptate pentru eutanasiere, raportează Life Site News.

Orientările de asemenea permit doctorilor să conecteze lipsa pacientului de” abilităţi sociale, resurse financiare şi o reţea socială” cu  „insuportabilitate  şi suferinţă de durată”, deschizând uşa spre o moarte asistată legal, bazată pe factori psihosociali, nu boli în fază terminală.

În iunie 2011 lucrarea „Rolul medicului în terminarea voluntară a vieţii” concluzionează faptul că „conceptul suferinţei” este mai larg decât interpretarea şi aplicaţiile acesteia de către medicii zilelor noastre.

Incluse într-o largă interpretare de suferinţă, ar putea fi „tulburări care afectează văzul, auzul şi mobilitatea, încadrările, oboseala, epuizarea şi pierderea galanţei”, potrivit autorilor lucrării.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button