Articole

A plecat un Înger dintre noi…

Articol trimis de Monia Giorgioni

Nu voi uita niciodata meleagurile copilariei mele. Un satulet de langa lacul Surduc in care doi oameni simpli dar minunati au trait si mi-au oferit o viata de neuitat. Era atata binecuvantare in casa noastra, de la belsugul roadelor pamantului, la intinderea gradinii, un colt rupt din rai care, cu fiecare anotimp, iti oferea un peisaj mirific si incantator. Nu ne lipsea nimic, Tatal Ceresc avea grija de toate. Acolo, in casa noastra de la tara, a trait cea mai deosebita persoana din viata mea. Este vorba de iubita si scumpa mea bunica care mi-a vegheat copilaria si mi-a oferit atat de multa dragoste incat imi este greu sa cred ca vreo alta persoana va putea vreodata sa ii ia locul. Credinciosia ei, portul simplu de la tara, vocea ei blanda si iubitoare o incadreaza intre acele persoane pe care le admiri profund pentru simplitatea lor, pentru sacrificiul pe care l-au facut o viata intreaga pentru tine si pe care ai vrea sa il rasplatesti dar iti dai seama ca niciodata nu-l vei putea egala. Mirosul desfatator din bucatarie, fumul hornului care se inalta inspre vazduh, pozitia casei care parea ca din poveste imi vor ramane mereu vii in suflet si-mi vor aminti ca am avut odata o bunica la Fardea care ma priveste acum din Cer si imi sopteste ca intr-o zi ne vom revedea. Acest om minunat a indurat multa suferinta in ultimii ani de viata pe care, desi am dorit sa i-o curm, nu am reusit. Incerc sa ma gandesc doar ca ea este acum la Tatal, in splendoarea Imparatiei Lui, cantand impreuna cu Ingerii, nemaiavand nevoie de nimic din ceea ce ar fi meritat sa-i ofer aici pe pamant. A plecat pe neasteptate dintre noi, intr-o dimineata in care nu te gandeai ca sufletul tau drag te va parasi. Desi era de varsta inaintata, cu totii speram sa mai traiasca aici pe pamant macar pana la 90 de ani. Domnul a hotarat altfel si desi acest lucru ne-a lasat indurerati pentru ca nu o mai putem avea langa noi pe fiinta care ne-a crescut, suntem fericiti ca ea a vazut fata Domnului Isus in dimineata de 30 septembrie si a ajuns intr-un loc mai bun.
Ea m-a invatat sa ma pun in genunchi in fiecare seara inainte de culcare, sa merg cu ea la Biserica noastra din sat, sa ascult Programul, asa cum il numea ea, este vorba de difuzarea radio a unor emisiuni  crestine si imi spunea tot timpul ca trebuie sa ma botez. Din pacate, nu a mai trait sa ma vada botezata dar sunt sigura, ca de acolo de Sus ma vede si este fericita.

 

BUNI DRAGA, TE IUBIM SI TE VOM IUBI MEREU!

O stea s-a stins in zorii diminetii,
Un Inger a venit sa mi te ia
Plecat-ai fara veste, zana buna
Lasa-tu-m-ai in incercarea grea.

Nu te-ai gandit atunci ce lasi in urma
Ci doar sa pleci spre blande zari
In locuri pline de lumina
Pe minunatele carari.

O, vino Inger bun cat mai aproape
Si mangaie-mi durerea grea
Te-astept mereu sa-mi fi alaturi
Si sa ramai de-a purerea.

Ai vrut sa zbori, s-jungi la Tatal
Prea te-ai grabit sa fii o stea
Un suflet drag te plange acum
Vino inapoi, sa existi aievea.

Te las acum sa zbori spre soare
Nimic sa nu te-opreasca in calea ta
De aminti-iti-vei de mine
Gasi-ma-vei aici, lang-amintirea ta.

AJUNGE! Nu mai plang!
Te vreau aproape…
Dar ai plecat spre nori, bunica mea
Sa nu ma uiti si sa-mi trimiti aievea
Un gand cald de iubire acum si pururea.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button