Stiri

Problemele continuă pentru Catedrala „Sfântul Pavel” din Londra

Protestatarii anticapitalişti au forţat catedrala să-şi închidă uşile către public, pentru prima dată în 72 de ani.

Catedrala Sfântul Pavel se gândeşte să dea o dispoziţie pentru a îndepărta sutele de protestanţi anticapitalişti care ocupă curtea bisericii. Catedrala a purtat discuţii despre acţiunile legale cu City of London Corporation. În jur de 300 de protestanţi s-au adunat în afara catedralei în ultimele 10 zile, de când demonstraţia „Ocupaţi Wall Street” a devenit globală. Ei continuă să sfideze rugăminţile celor de la Sfântul Pavel de a pleca de bunăvoie, în ciuda prezenţei lor care forţează catedrala să-şi închidă uşile către public pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial.

Catedrala, situată în cartierul financiar al Londrei, se pare că pierde £16.000 în fiecare zi din veniturile din turism- câştig care este vital pentru întreţinerea clădirii. Din câte se spune, catedrala şi-a întors duminică din drum închinătorii. Un purtător de cuvânt al catedralei a declarat pentru BBC: “ Mulţi comercianţi independenţi sunt afectaţi şi acea întreagă parte a Londrei nu e uşor accesibilă. “ Aici nu mai e vorba numai despre Sfântul Pavel şi nu este ceva cu care să putem avea de-a face pe cont propriu.” Se aude că unii dintre protestanţi au jurat să rămână în afara catedralei până după Crăciun.

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button