ExterneStiri

Va veni răpirea de data aceasta?

Harold Camping spune din nou că e ziua răpirii şi, după prezicerea lui eronată de anul acesta, trebuie să spere ca de data aceasta să aibă dreptate.

Predicatorul californian şi fondatorul Radioului Family a deţinut titlurile primelor pagini ale ziarelor internaţionale atunci când a prezis că pe 21 mai va veni sfârşitul lumii. După ce 21 mai a venit, şi a trecut, spre stânjeneala şi consternarea celor care şi-au pus încrederea în el – dintre care unii şi-au dat economiile de o viaţă pentru a face publică prezicerea- a venit cu o nouă dată pentru răpire- 21 octombrie. Într-un mesaj pe website-ul  Radioului Family, predicatorul în vârstă de 90 de ani a spus: „ Putem fi siguri că lumea întreagă, cu excepţia celor care sunt acum mântuiţi (cei aleşi), este sub judecata lui Dumnezeu, şi va fi anihilată împreună cu întreaga lume fizică în 21 octombrie.”

După dezamăgirea de ultima dată, Camping şi susţinătorii lui nu mai fac atâta zarvă despre ultima sa prezicere – fără afişe, fără reclame pe mijloacele de transport, fără campanii mari cu fluturaşe, şi fără declaraţii pentru presă.

Fiica lui Camping, Susan Espinoza, a scris într-un e-mail către Daily Mail (Poşta zilnică): „ Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar noi, cei de la Radio Family am fost sfătuiţi să nu dăm declaraţii în media sau în presă.”

Se poate ca unii dintre susţinătorii lui să-l fi iertat pentru greşeala lui, dar unul dintre critici nu este atât de iertător. Pastorul senior al Dallas First Baptist Church ( Bisericii Baptiste Dallas), Robert Jeffres, are câteva cuvinte dure pentru Camping. „ Biblia spune că dacă cineva face o proorocie care nu se împlineşte, trebuie să fie considerat un profet fals şi omorât cu pietre”, a declarat el pentru The Christian Post.

„ Harold Camping a spus cel puţin trei proorocii false despre ziua Răpirii. Deci, dacă nu va fi omorât cu pietre, trebuie ca, cel puţin, să fie redus la tăcere.” El a continuat: „ Cred că liderii creştini trebuie să continue să vorbească împotriva prezicerilor în legătură cu întoarcerea lui Cristos.”

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button