ExterneStiri

Steve Jobs „nu ajunge în rai?”

Steve Jobs „nu ajunge în rai?” Criticii iau atitudine împotriva caricaturilor care transmit altceva

Pentru mulţi fani Apple, caricaturile care îl înfăţişează pe Steve Jobs în rai, asemănătoare celei în care Sfântul Petru despre aplicaţiile create pentru a face Cartea Vieţii mai uşor de folosit, reprezintă un binemeritat tribut pentru omul care a lăsat un impact atât de pronunţat asupra gadgeturilor pe care le folosim.
Privind o copertă a revistei „New Yorker”  în care Sfântul Petru căuta pe un iPad numele lui Steve Jobs, bloggerul Anil Dash a postat pe Twitter următorul comentariu: „Întotdeauna mă indispune când necreştinii sunt portretizaţi ca dobândind un rai creştin după ce mor. Nu e un compliment!”

Crzpticvalentin, un videograf din Washington D. C., crede că aceste caricaturi sunt ironice. „Atât de multe caricaturi îl înfăţişează pe Steve Jobs în rai când de fapt tipul ăsta a fost un Budist care nici măcar nu a crezut în existenţa vreunui rai”, spune el în comentariul său de pe Twitter.

Jim Chadwick, un editor la DC Comics, crede că aceste caricaturi sunt mult prea neoriginale pentru cineva considerat de mulţi unul dintre cei mai mari inovatori ai lumii. „Mă cutremur văzând fiecare caricatură banală înfăţişându-l pe Steve Jobs în rai”, spune el. „Nu e cea mai originală metodă pentru a-l onora pe tipul care a zis „fii original!”

În orice caz, nu toată lumea crede că aceste caricaturi sacre ar fi o insultă pentru Jobs. Un comentator al site-ului New Yorker vede lucrurile altfel.

„Coperta revistei „New Yorker” atinge multe coarde ale umorului ilustrate prin spectrul amuzamentului exprimat atât de clar în fiecare răspuns. Nu este o glumă pe seama lui Jobs. Este o caricaturizare a vieţii sale aşa cum el a trăit-o, a realizărilor sale, a desăvârşirii succesului pe care el l-a atins făcând din capacitatea sa intelectuală de viziune o realitate pentru lume. Este o copertă grozavă – una dintre cele mai bune pe care le-aţi avut. În retrospectivă, el ar fi chicotit şi ar fi afirmat că aceasta este plină de „sare şi piper”, umor bun şi înţeles profund.”

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button