ExterneStiri

Hairstyling și ȋmpӑrtӑșirea evangheliei

O fată cu talent în ale coafatului îşi  foloseste abilităţile nu doar îmbunătăţind aspectul fizic al oamenilor, ci şi spunându-le ceva ce ei nu au mai auzit.

Ashley Lamason, din Statele Unite, a fost în Moldova pentru 2 luni pentru a lua parte la acţiunea celor de la Organisation Mobilisation. Acolo s-a decis să încerce o idee nouă  de a combina plăcerea ei de o viaţă pentru coafat cu ajutorarea oamenilor să-L găsească pe Dumnezeu. „Când mergi la salon, sfârşeşti prin a sta de vorbă cu frizerul cam jumătate de oră”, explică ea. „Aşa că mă întrebam ce ar fi  dacă aş  folosi acea jumătate de oră vorbind cu oamenii despre Domnul Isus?”

În cele 2 luni cât a stat acolo, cosmeticiana calificată a tuns de aproximitiv 250 de ori, folosind aceste ocazii drept oportunităţi de a împărtăşi credinţa ei. Şi in ciuda câtorva obstacole – cum ar fi limba – eforturile ei au adus răsplată. „N-am mai auzit de nimeni făcând munca de frizer ca muncă de misiune, aşa că nu ştiam la ce să mă aştept când aveam să ajung acolo. A fost cu totul provocator, iar condiţiile au fost cu totul diferite faţă de cele pe care le ai dacă lucrezi într-un salon – mă durea spatele foarte tare pentru că scaunul era prea jos!”

„Dar cu toate acestea, oamenii veneau şi erau recunoscători că puteau să-şi tundă părul. Poate unii dintre ei nu şi-ar fi putut permite aşa ceva altfel, aşa că eu am fost încântată să îi ajut în aceste lucruri mărunte”, spune ea.

„Când dificultatea limbii mi-a îngreunat posibilitatea de a-mi depune mărturia, cealaltă membră a echipei OM care era cu mine împărtăşea Evanghelia cu cei care aşteptau la rând – când eşti singurul frizer din zonă, de obicei oamenii au de aşteptat putin.”

„O dată am tuns trei surori. Una din ele a fost atât de împopoţonată încât sora ei a auzit Evanghelia şi L-a primit pe Domnul Isus în viaţa ei înainte ca eu să termin.”

Lamason şi-a utilizat abilităţile pe durata taberelor de vacanţă evanghelistice pentru copiii din Moldova şi datorită  ministeriatului Bus4life a societăţii Organisation Mobilisation, care face ca literatura creştină să fie disponibilă şi pentru comunităţile izolate din Europa de Est.

„Sper să mă reîntorc în Moldova pentru o perioadă mai lungă”, spune ea despre planurile ei de viitor.

„Visul meu este să deschid un salon de frizerie unde oamenii să poată să-şi tundă părul, să bea ceai şi să răsfoiască Biblia”.

Tradus de Lavinia Gilca, pentru Total Schimbat.ro
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button