ExternePersecutii

Indonezia: Pastor arestat

După închiderea Bisericii Penticostale din Indonezia(Gpdi)în Sumedang, din cauza folosirii ilegale a unei clădiri, fără permisiune, autorităţile l-au arestat pe pastorul bisericii cu următoarea culpă: forţarea altora de a urma o biserică. Lăcaşul a fost construit cu mai mult de 24 de ani în urmă şi a avut parte de ameninţări abia în ultimele câteva luni.
” Clădirea bisericii este o clădire permanentă, şi a fost acolo pentru mai bine de 24 de ani”, a spus Theophilus Belo, director al Forumului de Comunicare Creştină al Jakartei(FKKJ). ” Pe parcursul timpului, totul mergea bine. Dar în luna iulie a acestui an, această congregaţie a avut o problemă. Biserica lor a fost închisă de către administraţia locală.”

În data de 20 septembrie 2011, un grup administrativ local a ameninţat că vor închide biserica. Aceasta a primit înainte o scrisoare prin care se cerea ca să se înceteze activităţile creştine, iar primarul districtului Jatinangor(Sumedang), Nandang Suparman a precizat că clădirea nu avea permisiune de funcţionare.

“Până în ziua de azi nu am primit actul de funcţionare legală pentru clădire”, a specificat Suparman.” Am verificat dacă aceştia o depun de la un nivel administrativ al districtului.În mai, acest an, dacă nu greşesc, le-am trimis o scrisoare pentru a le cere să urgenteze legalizarea clădirii. Deja le-am dat o şansă de a începe să o aplice, dar aceştia nu o fac.”

Suparman a îndemnat biserica să-şi ţină serviciile într-o clădire religioasă care aparţine Institutului Public de Administraţie(IPND).” Voi vorbi cu liderii IPND ca această congregaţie să aibă permisiunea să utilizeze o clădire de biserică a instituţiei”, a precizat.

Organizaţia creştină indoneziană Kabar Gereja raportează că IPND nu poate să mai găzduiască biserici închise.Cel puţin 14 biserici au fost relocalizate spre clădirile IPND.

Pastorul bisericii din Gpdi a fost trimis în judecată în 3 octombrie la Curtea guvernamentală Sumedang, primind o sentinţă de 3 luni de închisoare cu specificaţia: forţarea altora de a urma o biserică. Închiderea prezentei biserici se adaugă lungii liste de alte biserici care au fost închise de către autorităţile indoneziene. Alţi lideri de biserici au fost arestaţi dupa închiderea lăcaşurilor, informează Kabar Gereja.Potrivit FKKJ, cel puţin 30 de biserici au fost închise în Indonezia în anul 2011.

Sursa:Persecution Blog

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button