BisericaPersecutii

Femeile creştine suferă persecuţii mai grele decȃt bărbaţii

indian womenUn studiu global recent descopera ca motivul principal al persecutiilor crestinilor in intreaga lume, il reprezinta cresterea extremismului radical islamic-iar multe dintre victime sunt femei, dupa cum raporteaza Telegraful Crestin conform Agentiei Catolice de Stiri.

„Din nefericire tot mai multe femei sunt tinta gruparilor teroriste“ declara Emily Fuentes, director Comunicatii pentru Open Doors, ne spune canalul CNA, pe 20 aprilie.

„Exista numeraose incidente internationale de femei rapite, violate, si fortate de de grupari radicale teroriste ca Boko Haram, sa se converteasca de la crestinism la Islam. Multe femei sunt vandute pe piata libera. Aceasta brutalitate nu se intampla doar in Orientul Mijlociu dar si in Africa si in multe alte locuri.“

Organizatia Open Doors din California este foarte atenta la persecutiile anticrestine din intreaga lume. Numarul violentelor crestine globale a ajuns la un nivel inalt aproape dublandu-se in fiecare an. Raportul declara ca extremismul Islamic este factorul principal al persecutiilor crestinilor in 35 de tari din 50.

„In multe din aceste tari,femeile sunt subiect de persecutie pentru ca sunt considerate cetateni de mana a doua din cauza genului lor“, adauga Fuentes. „Ca minoritati, femeile crestine sufera persecutii duble. Desi nu avem un numar exact, stim totusi ca milioane de femei sunt persecutate“.

In ultimii doi ani, gruparea Statul Islamic a raportat ca au executat 250 de fete pentru ca au refuzat sa devina sclave sexuale. Doi ani mai tarziu , Boko Haram a luat cu asalt nerusinat o scoala din Chibok,Nigeria, rapind 276 de fete adolescente.  Majoritatea dintre ele, inca sunt date disparute.

Open Doors  claseaza Coreea de Nord ca fiind tara unde crestinii sunt cel mai persecutati, urmata de Somalia, Irak,  Eritreea, Afghanistan si Pakistan.

Anul trecut mai mult de 7000 de crestini au fost omorati pentru credinta lor.

Exista o crestere de la 2123 in 2013, la 4344 de crestini persecutati  in anul 2014.

Statisticile nu includ crestinii ucisi din Coreea de Nord, Irak sau Siria, unde rapoarte sunt inaccesibile.

In 2015 au fost 2484 crestini ucisi pentru credinta lor in Nigeria, tara cu cei mai multi crestini ucisi.

Pe locul al doilea se afla Republica Centrala Africana cu 1088 de crestini ucisi pentru credinta lor.

In tari ca Siria , Kenia si Coreea de Nord s-au raportat cel putin 100 de crestini ucisi in fiecare din aceste tari.

Fuentes explica ca aceste tari se tem sa isi exprime religia in mod public.

„Femeile crestine tind sa fie mai deschise si mai devotate religiei lor decat barbatii. Din nefericire ele sfarsesc prin a plati un pret pentru aceasta“. “Femeile sunt vazute ca valorand credinta lor si servand unui Dumnezeu care este mai presus decat guvernul si acest lucru este de neacceptat pentru guvernele lor.“

Conform Centrului de Cercetari bisericesti, femeile crestine sunt cea mai mare grupare religioasa din lume, insumand aproape 34 de procente din populatia globului. In multe tari aceste femei se roaga mai frecvent si asista la serviciile bisericesti saptamanale, mai des decat barbatii. Ele deasemenea considera religia mai importanta. Fuentes  a mai subliniat ca persecutia femeilor este mai mult decat doar abuzul fizic, depasindu-l.

„In tarile cu dominatie musulmana, femeile crestine sunt sistematic private de libertatea de a trai si le sunt negate necesitati umane de baza“. „Ele nu au acces la asistenta medicala potrivita, nici la alimentatie sau aducatie.“ In multe cazuri, ele nu au nici o solutie, ceea ce le pune in riscuri grave zilnic.“

Fuentes mai adauga ca se stie foarte putin de aceasta situatie a femeilor.

„Trebuie neaparat sa existe mult mai multa educatie si sustinere pentru femeile persecutate din toata lumea“.

„Este vital sa evaluam si sa cerem ajutor international si relatii cu diferite guverne, pentru a se vedea cum sunt tratate femeile crestine“.

Ea mai adauga:“ Persecutia femeilor si a crestinilor este innacceptabila“

In Martie 2016, Camera Reprezentantilor din cadrul SUA, au votat in unanimitate o rezolutie impotriva actiunilor de persecutie a  Statului Islamic impotriva crestinilor, a minoritatii Yazidi, si a altor religii si minoritati etnice din Orientul Mijlociu. Aceasta Rezolutie  recunoaste oficial aceste acte ca fiind „Acte de crime de razboi, Crime impotriva umanitatii si Genocid“.

Olivia Enos de la Centrul pentru studii asiatice, declara pe 21 Aprilie  pentru CNA ca „Administratia Obama nu a facut din aceasta problema o prioritate“. „Este foarte bine ca guvernul american a identificat aceste atrocitati ca fiind Genocid, dar nu prea s-au facut multe in acest scop. Daca vrem sa demonstram ca guvernului nostru chiar ii pasa de libertatea religioasa, atunci ar trebui existe mai multi pasi activi in aceasta directie“

„O tara sigura este o tara cu toleranta religioasa“

„Daca nu aperi libertatea religioasa, atunci incalci sever si abuziv drepturile omului“ adauga Enos.

“Nu exista  libertate religioasa doar pentru femei sau pentru un grup de oameni, ci exista libertate religioasa pentru toti“

Tradus si adaptat de Marika Flesch

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button