SocialStudii/Cercetari

Nu uita de politica mesajului de Crăciun!

„Crăciunul poate fi un sezon al betelei, al serviciilor de colinde şi de întruniri familiale, dar există un mesaj politic serios desfăşurat într-o poveste de Crăciun”, spune Theos.

Think tank a publicat un nou raport, Politica de Crăciun, în care autorul dr. Stephen Holmes susţine că modernul Crăciun este în mare parte o moştenire a epocii victoriene, care are puţine asemănări cu povestea spusă în Evanghelii.

În timp ce caritatea şi timpul petrecut cu familia sunt aspecte importante ale sezonului, un profesor de la Universitatea St. Andrews susţine că povestea Crăciunului este o politică intensă, aruncând lumină asupra exploatării economice, oprimare imperială, stigmat social şi tiranie practicată în lume, cum că Isus S-a născut.

Cu aceste elemente variate împletite în povestea de Crăciun, dr. Holmes susţine că exploatarea provocării şi a opresiunii politice sunt la fel de mult o parte din Crăciun, ca şi aspectele interne. Raportul se bazează pe cercetare, înfăptuit de Theos, întrebând oamenilor ceea ce cred aceştia despre Crăciun. 62% din răspunsuri sunt asociate cu sezonul „generos pentru oamenii mai puţin norocoşi decât noi înşine”.

Când s-a venit la sărăcie provocatoare şi nedreptate economică, totuşi, doar 34% au spus că aproximativ aceasta a fost de Crăciun, şi doar unul din cinci (19%) a spus că a fost un timp pentru „opresiune politică provocatoare în întreaga lume”.

Elizabeth Hunter, director al Theos, a afirmat: „Crăciunul este, fără îndoială, un timp pentru familie şi generozitate, dar ar trebui să fie un moment în care auzim şi aşteptăm un mesaj al justiţiei şi al libertăţii pentru toţi. Scriitorii evanghelici relatează în mod repetat implicaţiile politice ale naşterii lui Isus, dar nu reuşim să le auzim prin zgomotul făcut de Jingle Bells.”

„Totuşi, în acest an, mai presus de toate, în care am văzut protestele arabe pro-democratice, ar trebui să ne întoarcem de la o viziune sentimentalistă a sezonului şi să ascultăm cu atenţie la adevăratul mesaj politic al poveştii de Crăciun.”

www.christiantoday.com

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button