Devotionale

Dragostea în acțiune

Scriptura are multe de zis în legătură cu modul în care îi tratăm pe cei din jurul nostru. Dacă am fost salvați de Dumnezeu, iar El ne-a arătat mila și bunătatea Sa, atunci suntem datori ca și noi să facem același lucru pentru ceilalți. Este ceva esențial…

…Crezul nostru ar trebui să ne determine acțiunile.

Toți aceia dintre noi care am primit în dar mila lui Dumnezeu, avem obligația de a dărui acea milă mai departe fără a primi ceva în schimb. În scrisoarea lui Pavel către biserica din Efes, el îi încurajează să fie buni și blânzi unii cu alții. Această idee se află peste tot în Cuvântul Domnului…

„Preaiubiților, dacă astfel ne‑a iubit Dumnezeu, atunci și noi suntem datori să ne iubim unii pe alții”
1 Ioan 4:11

…„În cele din urmă, toți să fiți plini de armonie, înțelegători, cu dragoste de frați, plini de compasiune, smeriți”
1 Petru 3:8

„Fiți milostivi, tot așa cum și Tatăl vostru este milostiv.”
Luca 6:36

Principalul mod prin care putem transmite dragostea lui Dumnezeu oamenilor este prin a-i trata cu compasiune. Dacă nu suntem capabili să iubim alți oameni, atunci nu reușim să le arătăm iubirea Domnului.

De asemenea, Pavel ne spune că ar trebui să iertăm pe cei din jurul nostru, la fel cum Isus Hristos ne-a iertat pe noi. Compasiunea și iertarea nu pot fi separate. Atunci când nu-i iertăm pe alții, dăm greș în a le arăta aceeași dragoste plină de compasiune pe care Domnul Isus ne-a arătat-o nouă. O iubire care după ce a suferit pentru noi și din cauza noastră, L-a determinat pe Fiul să spună: „Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac”. Este nevoie să fim atenți pentru a nu priva pe ceilalți oameni de aceeași dragoste care ne-a fost dăruită fără niciun preț.

Dacă îți dorești să afli mai multe despre cum poți fi amabil, blând și iertător față de cei din jurul tău, citește poveștile vieții și lucrării sale care se găsesc în următoarele cărți ale Bibliei: Matei, Marcu, Luca și Ioan.

Însă în acest moment, ia-ți puțin timp deoparte și gândește-te la oamenii din viața ta pe care i-ai putea trata cu bunătate. Este cineva care ar putea avea nevoie de ajutorul tău? Există o persoană pe care ai putea-o ierta? Este cineva pe care l-ai putea/ ai putea-o încuraja? Astăzi este o zi perfectă pentru a le arăta celor din jurul tău aceeași dragoste, compasiune și iertare care ți-au fost dăruite.

sursa: YouVersion

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button